BACK

Τάρτα με αμύγδαλα και μαρμελάδα

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2 (1 vote)

Συστατικά:

2 αυγά
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αραβοσιτάλευρο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο μαλακό
100 γρ. (1/2 φλιτζάνι) ζάχαρη ή λιγότερο, κατ επιλογή
120 γρ. (3/4 φλιτζανιού) αμύγδαλα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα (στο μπλέντερ)
μερικά ολόκληρα αμύγδαλα για τη γαρνιτούρα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σκόνη
1 πακέτο φύλλο
220 γρ. (1 φλιτζάνι) λιωμένο βούτυρο για την επάλειψη του φύλλου
½ βάζο μαρμελάδας της προτίμησής σας, βερίκοκο, φράουλα, κεράσι, βατόμουρο

Οδηγίες:

Για να κάνετε την κρέμα αμυγδάλου, χτυπάτε τα αυγά με το αραβοσιτάλευρο μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν αφράτα και εν συνεχεία ανακατεύετε τα αμύγδαλα και τη βανίλια.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Αλευρώνετε 14 φόρμες για κέικ. Αλείφετε μία μία τις στρώσεις του φύλλου με το λιωμένο βούτυρο και τις τυλίγετε πολλές φορές κατά μήκος και κατά πλάτος μέχρι να αποκτήσουν πάχος 10 ή 12 στρωμάτων.

Τοποθετείτε το φύλλο σε μία φόρμα, πιέζοντας ελαφρά το κάτω μέρος και τις πλευρές, έτσι ώστε να πάρει το σχήμα της φόρμας.

Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, γεμίζοντας κάθε φόρμα με μια στρώση διπλωμένου, βουτυρωμένου φύλλου.

Αφαιρείτε τις άκρες, για να αποκτήσουν καλύτερη όψη. Βάζετε μια κουταλιά της σούπας μαρμελάδα πάνω από το φύλλο και από πάνω προσθέτετε λίγη κρέμα αμυγδάλου.

Οι φόρμες πρέπει να είναι γεμάτες κατά τα ¾ και όχι παραπάνω.

Αν θέλετε, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ολόκληρο αμύγδαλο στην κορυφή της κρέμας για γαρνιτούρα.

Τις ψήνετε για 20 λεπτά. Σερβίρονται καυτές ή ζεστές και καταναλώνονται όσο είναι φρέσκες.

Προέλευση:
Κατηγορία: