BACK

Μυστικά και tips για καλό ψήσιμο στα κάρβουνα

Θέλετε να γίνετε ειδικοί στο ψήσιμο του κρέατος στα κάρβουνα; Διαβάστε όλα Μυστικά και tips για να γίνετε ο πιο επιθυμητός ψήστης της παρέας σας. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (3 votes)

Επιλέξτε μια ψησταριά με κάρβουνο.
Η αληθινή απόλαυση έρχεται όταν το κρέας είναι καπνισμένο σε άγριο κάρβουνο από ξύλο δρυ, με προσανάμματα όπως κουκουνάρια, κληματόβεργες,  ξερά κλαδιά από μυρωδικά όπως θυμάρι, δενδρολίβανο κτλ,
Επιλέξτε κομμάτι κρέατος που έχουν πολύ λίπος. Το λίπος βοηθάει να μείνει το κρέας ζουμερό και έτσι κι αλλιώς καίγεται κατά το ψήσιμο.

Τα στεγνά κομμάτια κρέατος θα γίνουν σκληρά, εκτός κι αν τα ψήσετε ελάχιστα, δηλαδή μείνουν εντελώς άψητα μέσα, αυτό που λέμε μπλε.
Όλα τα λευκά κρέατα, χρειάζονται μαρινάρισμα πριν μπουν στην φωτιά για να νοστιμέψουν .
Επίσης το αγριογούρουνο χρειάζεται μαρινάρισμα για να μαλακώσουν οι μυϊκοί του ιστοί πριν μαγειρευτεί, διότι αλλιώς γίνεται πάρα πολύ σκληρό.
Η σωστή φωτιά είναι ένα από τα πράγματα που θα δώσουν τέλειο αποτέλεσμα.
Η σχάρα θα πρέπει να είναι πάντα καθαρή πριν την χρησιμοποιήσουμε και έτσι την ξύνουμε με σύρμα, μετά την απολυμαίνουμε με ξίδι ή λεμόνι και αφού κάψει καλά, πριν βάλουμε το κρέας πάνω την αλείφουμε με λίγο λάδι.

 


Δεν τρυπάμε ποτέ μας το κρέας κατά την διάρκεια του ψησίματος, διότι έτσι χάνει τους χυμούς του.

Το αναποδογυρίζουμε με τσιμπίδα.
Μη βιαστείτε να γυρίσετε το κρέας.  Θα γυρίσει  εύκολα όταν έχει ψηθεί σωστά στην υπολογισμένη ώρα.
Όταν το κρέας βγει από τα κάρβουνα, πρέπει να μείνει σκεπασμένο για 5-10 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος, πριν σερβιριστεί  έτσι ώστε όλα τα ζουμιά, που περιέχουν την νοστιμιά,  να στερεοποιηθούν και πάλι μέσα στον ιστό του κρέατος.
Αν πρόκειται να ψήσετε ψάρια στο ίδιο barbecue, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε άλλη ψησταριά.

Τα λαχανικά μπορούν να ψηθούν στην ίδια.
 

Μπορείτε να δείτε και την αναλυτική και πιο ολοκληρωμένο άρθρο μας με τα  

Μεγάλα μυστικά για το τέλειο ψήσιμο του κρέατος

 

Δείτε συνταγές για μαρινάδες αλλά και σαλτσούλες που θα συνοδέψουν άψογα τα ψητά σας.


Συνοδευτικές σάλτσες ψητών
 
Μαρινάτες ή μαρινάδες για κοτόπουλο
 
Μαρινάτες ή μαρινάδες για μοσχάρι στο μπάρμπεκιου

 

Και φυσικά ένα καλό μπάρμπεκιου θέλει και καλή τηγανιτή πατάτα γι αυτό κοιτάξτε και αυτό για να μάθετε

 

Τα μυστικά της τέλειας τηγανητής πατάτας


 

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις