BACK

Ιταλία: Εξαιρετικές γεύσεις της Μεσογείου

Μοτσαρέλα, πέστο, προσούτο της Πάρμας και βαλσάμικο ξύδι- τα ιταλικά προϊόντα και οι ιταλικές συνταγές εξακολουθούν να γοητεύουν σε όλες τις χώρες του κόσμου, ακολουθώντας μια πορεία που όμοιά της δεν έχει βρεθεί ακόμη. Δικαιολογημένα, διότι η ιταλική κουζίνα είναι υγιεινή, νόστιμη και κάθε μάγειρος, πεπειραμένος ή όχι, μπορεί να την υλοποιήσει.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 1.5 (2 votes)

Μοτσαρέλα, πέστο, προσούτο της Πάρμας και βαλσάμικο ξύδι- τα ιταλικά προϊόντα και οι ιταλικές συνταγές εξακολουθούν να γοητεύουν σε όλες τις χώρες του κόσμου, ακολουθώντας μια πορεία που όμοιά της δεν έχει βρεθεί ακόμη. Δικαιολογημένα, διότι η ιταλική κουζίνα είναι υγιεινή, νόστιμη και κάθε μάγειρος, πεπειραμένος ή όχι, μπορεί να την υλοποιήσει.

Οι έντεκα Ιταλοί κορυφαίοι σεφ αυτού του τόμου συνέταξαν  μια πραγματική συναρπαστική συλλογή από τοπικές συνταγές και προσωπικές δημιουργίες: υπέροχα λαζάνια φινιρισμένα με ρόκα, ή σπαγγέτι με ολόφρεσκες καραβίδες, σολομονοπέστροφα σε σος με πορτοκάλι, αρωματικό αρνί όπως το φτιάχνουν στην περιοχή Αμπρούτσο, ή τα πεντανόστιμα πιάτα με τρούφες από την περιοχή Μάρκε.

Εδώ παρουσιάζεται κάθε επαρχία της Ιταλίας, και μάλιστα με ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η τοπική κουζίνα.

 

Οι λεπτομερείς οδηγίες, βήμα βήμα, βοηθούν στο να πετύχουν χωρίς πρόβλημα ακόμα και οι πολυπλοκότερες δημιουργίες.

Δεν μένει τίποτε άλλο, λοιπόν, παρά να ευχηθείτε στον εαυτό σας και στους καλεσμένους σας « buon appetito»…

 

 

Συγγραφέας: Φαμπιέν Μπελασέν - Ντανιέλ Ρους

Μετάφραση: Άννα Μαρία Τσιρακάκη

Εκδόσεις Καστανιώτη  http://www.kastaniotis.com/

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις