BACK

Βίκυ Σμυρλή

Η Βίκυ Σμυρλή γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε μια καριέρα  ιπταμένης συνοδού στην  Ολυμπιακή Αεροπορία όπου κατά καιρούς πρόσφερε τις υπηρεσίες της σε θέσεις διοικητικές σαν Αρχισυνοδός και Προϊστάμενη Εκπαίδευσης .

 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (2 votes)

Αμέσως μετά μπήκε στον χώρο της γαστρονομίας, αρχικά σαν  food-stylist και στην συνέχεια σαν συντάκτης, σε περιοδικά όπως  Γεύση ( Τεχνικές Εκδόσεις ) ,  Ιδανικό σπίτι,   Μενού και άλλα, του οποίου είχε την ευθύνη της οργάνωσης και μέρος της παραγωγής για 10 χρόνια,  Θέλω ( Εκδόσεις Πήγασος ), Τηλέραμα, Grazia - Εξυπνη Μαγειρική ( Αττικές Εκδόσεις ), BΗΜΑgourmet ( ΔΟΛ ).  Έχει κατά καιρούς ασχοληθεί με έντυπη και τηλεοπτική διαφήμιση γαστρονομικών προϊόντων.

 

Ολοκληρωμένη συγγραφική δουλειά της είναι :

 

Φοιτητής και στην Κουζίνα, ( Ελληνικά Γράμματα ) βιβλίο που διαγράφει μια μοναδική πορεία εγχειριδίου μαγειρικής για φοιτητές και κυκλοφορεί ήδη με την προσθήκη 8 επί πλέον συνταγών.

 

Ταξιδιώτης στην Κουζίνα – Περιήγηση σε 12 χώρες (  Ελληνικά Γράμματα )  βιβλίο που πήρε βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Gourmand World Cookbook Awards στην Ισπανία σαν το καλλίτερο της  κατηγορίας του ( εθνικές κουζίνες ) από την Ελλάδα για το έτος 2004 . Το βιβλίο πήρε τιμητική διάκριση διεθνώς για την ίδια κατηγορία του στον ίδιο διαγωνισμό τον Φεβρουάριο στην Σουηδία του 2005. 

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις