BACK

Στέλιος Παρλιάρος

Ο Στέλιος Παρλιάρος είναι ο μεγαλύτερος ζαχαροπλάστης της χώρας μας.  Μπορείτε να διαβάσετε συνταγές του στο site μας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (2 votes)

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1959. Τελειώνοντας το γυμνάσιο ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει. Ανακαλύπτει τη ζαχαροπλαστική και της αφιερώνεται. Το 1980 δημιουργεί το Fresh και αλλάζει την πορεία της ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα. Σπουδάζει στο Παρίσι στην Ecole le Notre, στη σχολή ζαχαροπλαστικής Escoffier του ξενοδοχείου Ritz, στη Λυών στη σχολή Valrhona και τέλος στο διάσημο Fauchon. Πλέον έχει το δικό του ζαχαροπλαστείο  SWEET ALCHEMY με την υπογραφή του στο Κολωνάκι και στη Κηφισιά και χρόνια τώρα γράφει στον Γαστρονόμο της Καθημερινής.  Εχει την δική του εκπομπή στην τηλεόραση του Σκάι και είναι φυσικά η πιο πετυχημένη εκπομπή ζαχαροπλαστικής της Ελληνικής τηλεόρασης.
Έχει συνεργαστεί με περιοδικά ζαχαροπλαστικής όπως το «Ζ&Q», το «Ε» και το «Gourmet» της Ελευθεροτυπίας.  Το Μάιο του 2006 δημιουργεί το ένθετο περιοδικό «Γαστρονόμος» και το ένθετο «Κ».  To 2008 σε συνεργασία με την εφημερίδα «Καθημερινή» κυκλοφορεί τη σειρά «Μαθήματα Γλυκιάς Αλχημείας» που αποτελείται από  βιβλία με συνταγές ζαχαροπλαστικής.


Διδάσκει τα μυστικά της τεχνικής του σε σεμινάρια στον ειδικά διαμόρφωμένο χώρο.

Το 1999 εκδίδει το πρώτο του βιβλίο από τις εκδόσεις Ι. Σιδέρης με τίτλο "Εύκρατες Γεύσεις - Γλυκά και γεύσεις της Μεσογείου". Το 2000 εκδίδει το επόμενο βιβλίο με τίτλο "Σοκολάτα", και το 2001, το βιβλίο "Του κόσμου τα γλυκά" από τις εκδόσεις Ι. Σιδέρης.
Από τότε έχει κυκλοφορήσει πολλά βιβλία με πιο πρόσφατο το «Γλυκές Σημειώσεις» (εκδ. Χύτρα, 2011), ένα σημειωματάριο που περιγράφει τη ζαχαροπλαστική του πορεία και μπορεί να αποτελέσει ένα αρχείο συνταγών για όσους αγαπούν τη συγκεκριμένη τέχνη. 

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις