BACK

Παναγιώτης Αλεξόπουλος

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.3 (4 votes)

Ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος είναι άνθρωπος παθιασμένος. Ο έρωτας και το παράφορο πάθος του για τη μαγειρική είναι αυταπόδεικτα. Πόσοι θα εγκατέλειπαν τη σιγουριά της Νομικής για την αβεβαιότητα των σπουδών της μαγειρικής. Και όμως, ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος το τόλμησε από το πρώτο κιόλας έτος.

Στη συνέχεια, από το 1979 έως το 1981, φοίτησε στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Πάρνηθα και, από φοιτητής ήδη, έθεσε στόχο του να υποστηρίξει την επιλογή του αυτή. Η συνέχεια απέδειξε πως τα κατάφερε και με το παραπάνω.

Οι σταθμοί στην επαγγελματική του καριέρα πολλοί και λαμπροί: Hilton, Astir, Athenaeum Intercontinental, Creta Maris στην Κρήτη, Meridien  στο Κάιρο, Piccolo Mondo  Restaurant στην Αθήνα.

Παράλληλα, διετέλεσε προσωπικός σεφ της οικογένειας Βαρδή Βαρδινογιάννη, καθώς και του εφοπλιστή Νίκου Λω. Το ανήσυχο πνεύμα του όμως τον οδηγεί ακόμη πιο πέρα.

Σε ηλικία μόλις 30 ετών και για 2 χρόνια, μοιράζεται τις γνώσεις και το ταλέντο του με φερέλπιδες σεφ, διδάσκοντας ως τακτικός καθηγητής στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου. Σήμερα είναι καθηγητής μαγειρικής τέχνης στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Τουριστικών Σπουδών Le Monde, στον ΟΤΕΚ (Εκπαιδευτήριο Αναβύσσου) και στον ΟΑΕΔ (Εκπαιδευτήριο Αλίμου). Στο ρόλο του καθηγητή, ο ίδιος δίνει μεγάλη βαρύτητα. «Ένας καθηγητής οφείλει να αφιερώνει χρόνο σε προσωπικό διάβασμα και να παρακολουθεί διαρκώς τις εξελίξεις».

Γαστρονομικά είναι υπέρμαχος της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, προτείνοντας ελαφριές και λιτές γεύσεις και συνθέσεις, χρησιμοποιώντας ως βάση την ελληνική γευστική παράδοση. «Αυτό που προσπαθώ είναι να κάνω τις δημιουργίες μου να διακρίνονται από σαφήνεια και διαύγεια, να μην κρύβουν τίποτα, γιατί πιστεύω ότι η απλότητα είναι η πηγή της τελειότητας».

Ο αγαπημένος του συνδυασμός είναι τα θαλασσινά με διάφορα αρωματικά βότανα, καθώς:«η δύναμή τους δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο». Από το 1989 μέχρι και σήμερα, εργάζεται ως Executive Chef στο ξενοδοχείο Αρμονία, ενώ παράλληλα κατέχει τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αθήνας 

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις