BACK

Ντίνα Νικολάου

Η Ντίνα Νικολάου γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά ζει στο Παρίσι. Σπούδασε οικονομία και marketing. Ο χώρος της μόδας, όμως, ήταν ο πρώτος σταθμός για τα επαγγελματικά της σχέδια.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (2 votes)

Η Ντίνα Νικολάου γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά ζει στο Παρίσι. Σπούδασε οικονομία και marketing. Ο χώρος της μόδας, όμως, ήταν ο πρώτος σταθμός για τα επαγγελματικά της σχέδια. Ασχολούμενη τέσσερα περίπου χρόνια με την τέχνη του "σχεδιάζειν" για τη μόδα, ανακάλυψε την άλλη τέχνη, αυτή του "μαγειρεύειν". "Από τη γεύση ξεκινούν οι αισθήσεις", έτσι πιστεύει. Αντιμετωπίζει τη μαγειρική ως επιστημονική τέχνη ή τέχνη μιας επιστήμης. Έχει πάθος, μεράκι, φαντασία... σε μια συνταγή με ανεπανάληπτη γεύση.Παρακολουθεί ανελλιπώς τις μεγάλες γαστρονομικές σχολές του Παρισιού: Le Cordon Bleu, Lenotre, Ritz Escofier, Alain Ducasse Formation. Τα τελευταία χρόνια, που ασχολείται με την τέχνη της ζωής της πια, τη μαγειρική, αρθρογραφεί "γαστρονομικώς" για τον ξένο και τον ελληνικό Τύπο. Στο Παρίσι με τη Μαρία δημιουργήσαν το καμάρι  το EVI EVANE  και υπερασπιζονται με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την Ελληνική κουζίνα. Παράλληλα, η σεφ παραδίδει μαθήματα δημιουργικής μαγειρικής σε γαστρονομικές σχολές, αλλά δίνει και τις συμβουλές της σε μικρά εστιατόρια καλού φαγητού. Είναι παντρεμένη κι έχει δύο γιους. Το site της είναι γεμάτο πανέμορφες συνταγές.

Με το πρώτο της βιβλίο "Δημιουργώντας με φρούτα" επιχειρεί ένα γευστικό ταξίδι στην πολυεθνική κουζίνα. Με τα βιβλία που ακολουθούν, "Αλμυρές και γλυκές τάρτες" και "Αλμυρά και γλυκά κέικ", πραγματοποιεί την επιθυμία της να μοιραστεί μαζί σας τη χαρά της καθημερινής κουζίνας μέσα από πρωτότυπες και εύκολες γευστικές προτάσεις.  το «Το βιβλίο μαγειρικής της σχολής Chef d’Oeuvre», που απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό Gourmand (World Cookbooks Awards) ως το καλύτερο ελληνικό επαγγελματικό βιβλίο μαγειρικής.  Το τελευταίο βιβλίο της εκδόθηκε από τον γαλλοελβετικό εκδοτικό οίκο «La Martinière» για τη Γαλλία με τον τίτλο Grèce, cuisine familiale et traditionnelle – Dina Nicolaou, ενώ στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φερενίκη με τίτλο «H κουζίνα της μαμάς μου». Βρείτε εδώ τις συνταγές της σεφ Νικολάου.

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις