BACK

Jim Botsacos

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 1.5 (4 votes)

 

 

Chef και συνέταιρος στο εστιατόριο Molyvos - «το καλύτερο Ελληνικό εστιατόριο» στην Νέα Υόρκη (Esquire) – ο Jim Βοtsacοs δημιουργεί τη δική του εκδοχή της δημιουργικής Ελληνικής κουζίνας, την οποία παρουσιάζει και στο βιβλίο του New Greek Cuisine (Broadway).

Με το ταλέντο, τη δεξιοτεχνία και το όραμά του, απογειώνει τις παραδοσιακές συνταγές σε νέα γαστρονομικά επίπεδα, χαρίζοντας στο Molyvos την αναγνώριση που αξίζει στο εστιαστόριο που καθιέρωσε την ελληνική μαγειρική στις ΗΠΑ, δημιουργώντας μόδα και πολλούς μιμητές…

Ο Jim Botsacos έχει στρέψει την προσοχή του Αμερικανικού Τύπου στο Molyvos (3 αστέρια από The New York Times, εγκωμιαστικά σχόλια στα περιοδικά New York, Esquire, Bon Appetit κ.α.) και έχει γίνει τηλεοπτική προσωπικότητα με εμφανίσεις σε εκπομπές όπως Martha Stewart Living, The Early Show και The Food Network. Ο Botsacos εμφανίστηκε στο  Today show και ενώ βρισκόταν στην Αθήνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004.

 

Χωρίς αμφιβολία για το τι θα ήθελε να γίνει όταν μεγαλώσει, ξεκίνησε τις γαστρονομικές του ενασχολήσεις στο πλευρό του πατέρα του, πηγαίνοντας τα Σαββατοκύριακα μαζί του για ψάρεμα ή για ψώνια. Αποφασισμένος να ακολουθήσει το πάθος του γράφτηκε στο γνωστό γαστρονομικό κολλέγιο Johnson & Wales, στο Rhode Island, απ’ όπου αποφοίτησε το 1987 με έπαινο.

 

Η καριέρα του ξεκίνησε σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Νέας Υόρκης. Επτά χρόνια στο 21 Club όπου συνεργάστηκε με κορυφαίους Chef της Νέας Υόρκης όπως τον Alain Sailhac, Michael Lοmanacο, Geoffrey Zakarian και Daniel Bruce. Εγινε Executive Chef στο ΒR Guest, και αργότερα μάνατζερ και Chef de Cuisine στο Park Avalon και στο Blue Water Grill του Stephen Hansοn. Σήμερα, είναι Chef και συνέταιρος στο Molyvos από την ίδρυσή του, το 1997, καθώς και στο ιταλικό εστιατόριο Abbοccato, από τον Οκτώβριο του 2004.  

 

Η σχέση του με την Ελλάδα απλώνεται και πέρα από την γαστρονομία καθώς συμμετέχει ενεργά στις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας μέσω του Diocese of Boston Philoptochos.

 

Ο Jim Botsacos αντλεί έμπνευση μέσα από την ζωή του, διευρύνει την επαγγελματική του εμπειρία, και διατηρεί ακούραστη την διάθεσή του για την έρευνα νέων συνταγών, δημιουργώντας ξεχωριστά ελληνικά φαγητά ποιότητας.

 

«Στόχος μου στο Molyvos είναι να συνδυάσω την εκπαίδευση και την πείρα  μου στις κλασσικές τεχνικές μαγειρικής  με την Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, ώστε να παραμένει καθαρή η εδώ και αιώνες αυθεντικότητα των Ελληνικών συνταγών» λέει.

 

Πλούσια εποχιακά υλικά μετατρέπονται σε ζωμούς, και είναι η βάση για τις σάλτσες που σε  συνδυασμό με τα εκλεκτά, φρέσκα προϊόντα,  δημιουργούν τις γαστρονομικές ερμηνείες του Jim Βοtsacοs. Tο Αρνί γιουβέτσι, το Στιφάδο, και τo Χταπόδι στην σχάρα είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή πιάτα του Molyvos, που φέρουν τη δική του ξεωχριστή σφραγίδα.

 

 

 

 

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις