BACK

Αλέξανδρος Μεγαπάνος

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Ο Αλέξανδρος Μεγαπάνος σπούδασε Βιοχημικός Μηχανικός στις Βρυξέλλες με ειδικότητα στις Βιομηχανίες Ζυμώσεων. Κατόπιν σπούδασε Οινολόγος στο Πανεπιστήμιο του Bordeaux.  Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε ως μαθητευόμενος σε μικρές και μεγάλες οινοποιίες της Γαλλίας και σε οινολογικά και ερευνητικά εργαστήρια. 

 

Από το 1988 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα όπου και τον κυριεύει το πάθος των Ελληνικών ποικιλιών αμπέλου.  Το 1990 δημιουργεί μία μικρή αλλά σύγχρονη μονάδα εμφιάλωσης  στα Σπάτα και  το 1997 , η Οινοποιία Α. Μεγαπάνος μεταφέρεται σε καινούργιες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Πικέρμι.

 

Στόχος της δουλειάς του είναι  η περιορισμένη και άριστη ποιοτικά παραγωγή κρασιών από ονομαστές αμπελοοινικές περιοχές της Ελλάδας (ΟΠΑΠ), καθώς και η ανάδειξη του Τοπικού Αττικού Αμπελώνα.

 

Η ποιότητα για τον Αλέξανδρο Μεγαπάνο δεν έχει να κάνει με την δημιουργία κρασιών που εντυπωσιάζουν τον καταναλωτή με το ιδιαίτερα δυνατό άρωμα ή τη γεμάτη γεύση τους ή ακόμα και την φαντασμαγορική συσκευασία τους. Ποιότητα σημαίνει το κρασί να χαρακτηρίζει την περιοχή  την χρονιά  παραγωγής του και ακόμα την ιδιαιτερότητα του έναντι των υπολοίπων που θα το ξεχωρίσει έναντι των άλλων.

 

 Ήταν  πρόεδρος  επί 6 συνεχή έτη της ΕΝΟΑΑ (Ενωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής), φορέα των “Δρόμων του Κρασιού της Αττικής” και άλλων προγραμμάτων για την ανάπτυξη της οινοπαραγωγής στην Αττική.

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις