BACK

H Deals εντυπωσίασε στο Gastronomy Fair 2014

H Deals που εισάγει και διανέμει τα πιο εκλεκτά προϊόντα, όπως την περίφημη σοκολάτα Valrhona εντυπωσίασε πάλι στο Gastronomy Fair 2014.

 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Η εταιρεία Deals A.E. στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πελατών της και με σκοπό την γνωριμία με νέους μελλοντικούς συνεργάτες διοργάνωσε και φέτος  Gastronomy Fair  στο Athenaeum Intercontinental Hotel . Αφοσιωμένη στον κύριο στόχο της, την παροχή ποιότητας στους επαγγελματίες μέσα από την ευρεία γκάμα συναφών προϊόντων, η εταιρεία Deals A.E. φροντίζει για τις ανάγκες των συνεργατών της και τους υποστηρίζει με συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση. Σκοπός της Deals είναι η μοναδική εμπειρία της γευστικής απόλαυσης να φτάσει στον τελικό αποδέκτη: τον απλό καταναλωτή.
Δοκιμάσαμε τα υπέροχα KUSMI teas με απίστευτα χαρμάνια τσαγιού και μια ποικιλία τόσων διαφορετικών και ανέλπιστων γεύσεων που θα ενθουσιάσουν κάθε GOURMEDian!



Κατά την διάρκεια του Gastronomy Fair πραγματοποιήθηκε  Master Class με τον ζαχαροπλάστη Δημήτρη Χρονόπουλο ο οποίος έδειξε γλυκά με τη σοκολάτα Valrhona αλλά και με τα υπέροχα  φρούτα της RAVIFRUIT.





Ο pastry chef Δημήτρης Χρονόπουλος έδειξε σε όσους είχαν δηλώσει συμμετοχή κλασσικές συνταγές  με σοκολάτα Valrhona, αλλά και γλυκά Finger Food όπως γλειφιτζούρι, κελύφη σοκολάτας γεμιστά κ.α.
Η VALRHONA  είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως η καλύτερη σοκολάτα παγκοσμίως, μας δίνει την δυνατότητα να φτιάξουμε γλυκά άλλης κλάσης. 





Η εταιρία Deals από το 1986 είναι αφοσιωμένη με αγάπη στη γαστρονομία από το 1986 και λογικά στη μακροχρόνια αυτή πορεία και με ηγετικό ρόλο σήμερα προτείνει τη μεγαλύτερη γκάμα κρασιών , αλλά και πολλών άλλων προϊόντων.

Ένα μεγάλο μυστικό που μας είπε ο pastry chef είναι πως μαθαίνουμε μόνο αν κάνουμε λάθη. Άρα καλό είναι να κάνουμε πειραματισμούς και ίσως κάτι καλό μπορεί να βγει. 
Ακόμα και η σοκολάτα Dulcey της Valrhona, έγινε από ένα λάθος στο καραμέλωμα λευκής σοκολάτας στο εργαστήριο των κεντρικών της εταιρίας κι έτσι γεννήθηκε αυτή η  καινούργια σοκολάτα, που δεν ήταν μαύρη, λευκή ή γάλακτος, αλλά έχει χρώμα ξανθό και σήμερα είναι ο Νο2 κωδικός της Valrhona.

Ο σεφ μας μύησε στην Τonka,  ένα μπαχαρικό, που ταιριάζει πολύ στις κρέμες ανγκλαίζ. Όταν χρησιμοποιούμε αυγά και ζεσταίνουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μπαιν μαρί, καλό είναι να φτάνει η θερμοκρασία στους 83 βαθμούς έτσι ώστε να γίνει πάντα σωστά η παστερίωση των αυγών.
 

Μας μίλησε για την γαλακτοματοποίση της σοκολάτας με μπίμερ στις μους ή στις κρέμες. Είναι η  διαδικασία που στην ουσία ομογενοποιεί ένα υγρό που περιέχει λίπος με ένα άλλο που έχει νερό, όπως όταν ενώνουμε έναν πουρέ φρούτων με σοκολάτα. Όταν χρησιμοποιούμε το μπίμερ η θερμοκρασία πρέπει να έχει πέσει στους 35-40 βαθμούς εάν το ένα από τα υγρά είναι ζεστό. Επίσης η υπερβολική χρήση του μπίμερ μπορεί να διαχωρίσει το νερό με το βούτυρο, δηλαδή να δημιουργήσει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλουμε. Δεν βάζουμε όλο το ζεστό υγρό μέσα στη σοκολάτα όταν ομογενοποιούμε,  αλλά σε τρεις διαφορετικές δόσεις. Θέλουμε το μείγμα να είναι ρευστό, αλλά όχι νερουλό.


Σας δίνουμε μία από τις συνταγές του Pastry chef Χρονόπουλου με λευκή σοκολάτα IVOIRE της Valrhona.

Mους Λευκής σοκολάτας

500 γρ. Γάλα
1000 γρ. Κρέμα χτυπημένη 
930 γρ. λευκή σοκολάτα Valrhona IVOIRE 35%
3 γρ. κανέλα
2Ο γρ. Ζελατίνες μουλιασμένες και στυμμένες

Ζεσταίνουμε το γάλα με την κανέλα μέχρι το σημείο βρασμού και λιώνουμε μέσα τις ζελατίνες .
Βγάζουμε από την φωτιά για να κρυώσει λίγο, παίρνουμε το ένα τρίτο του μίγματος και το προσθέτουμε πάνω στη σοκολάτα. Χτυπάμε με το μπίμερ ελαφρά, ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα και κάνουμε την γαλακτοματοποίηση. Μόλις η θερμοκρασία πέσει στους 35-40 βαθμούς, προσθέτουμε την διογκομένη κρέμα, ανακατεύουμε μαλακά με σπάτουλα σιλικόνης,  σκεπάζουμε τη μους με μεμβράνη κι αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να πήξει.
Την χρησιμοποιούμε όπου θέλουμε χωρίς να χρειάζεται επιπλέον χτύπημα στο μίξερ.
Μπορούμε να την σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και να γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα.




 

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις