BACK

Έξυπνες συνταγές για νοστιμότερα Χριστούγεννα!

Γιορτές έρχονται και φέρνουν μαζί τους απολαυστικές πουτίγκες, μυρωδάτα μπισκότα, σπιτικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες χιονισμένους με άχνη.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Ένας υπέροχος κόσμος βουτηγμένος στο μέλι ή τη ζάχαρη και πλημμυρισμένος από τα αρώματα των μπαχαρικών: της κανέλας, του γαρίφαλου και της βανίλιας.

Ότι  και να πούμε ο κόσμος των Χριστουγέννων είναι γλυκός και ευωδιαστός...

Τα πιο ξεχωριστά ορεκτικά, κύρια πιάτα και επιδόρπια για τις πιο ξεχωριστές μέρες του χρόνου.



Γαλοπούλα χριστουγεννιάτικη γεμιστή


Αν η γαλοπούλα είναι κατεψυγμένη την αφήνετε να ξεπαγώσει καλά. Πλένετε τη γαλοπούλα, αφαιρείτε τα συκωτάκια της και τη στεγνώνετε.

Την καψαλίζετε, την πλένετε και τη στεγνώνετε πάλι. Την πασπαλίζετε εξωτερικά και εσωτερικά με αλατοπίπερο.


 


Ρολάκια σολομού με τυρί κρέμα


Παίρνετε ένα φιλέτο σολομού, βάζετε στην άκρη του μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα τυριού και το τυλίγετε σε ρολό.



Χιονισμένα βουνά με κάστανα


Ρίχνετε τα κάστανα, αφού τα χαράξετε, σε μια αντικολλητική κατσαρόλα μαζί με νερό που να τα σκεπάζει.

Βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρις ότου τα κάστανα μαλακώσουν. Τα ξεφλουδίζετε αφαιρώντας και την εσωτερική φλούδα.





Σαλάτα με πατέ ελιάς,ανθότυρο και κουκουνάρι


Σε ένα μπολ ρίχνετε τα σαλατικά και προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το τυρί.

Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο και το κουκουνάρι 5'- 6'.


Χοιρινό γεμιστό με δαμάσκηνα και βερίκοκα


Σχίζετε τα 4 κομμάτια από το ψαρονέφρι κατά μήκος, χωρίς να χωρίσουν. Ανοίγετε και τα χτυπάτε για να πλατύνουν.

Πασπαλίζετε τα δύο κομμάτια ψαρονέφρι με αλάτι και πιπέρι και τοποθετείτε μια σειρά δαμάσκηνα σε όλο το μήκος.




Αγγλικη Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα


Χτυπάτε τη ζάχαρη με τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε σιγά σιγά τη μαργαρίνη κομμένη σε μικρά κομματάκια, το αλεύρι κοσκινισμένο, την ψίχα του ψωμιού, τις σταφίδες, τα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα, τα κόντιτα, τα αμύγδαλα, το ξύσμα του λεμονιού, την κανέλα.


 


Κορμός με σοκολατένιο γλασο


Κοσκινίζετε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και προσθέτετε τμηματικά τη μισή ζάχαρη, χτυπώντας συνέχεια.
















 

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις