BACK

Πού τρώει ο σεφ του Kiku Χρόνης Δαμαλάς;

Ο σεφ του αγαπημένου μας ιαπωνικού  εστιατορίου KIKU στο Κολωνάκι, Χρόνης Δαμαλάς,  αποκαλύπτει τα αγαπημένα του μέρη για φαγητό στην Αθήνα. 
Ένα άρθρο της Φαίη Ιωαννίδου στην   popaganda

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet



Μου αρέσει πολύ να πηγαίνω στο Cinco (Σκουφά 52, 210 3643603), που λειτουργεί εδώ και δύο περίπου χρόνια στη Σκουφά, στο Κολωνάκι. Το προτείνω για τις ποικιλίες τυριών και αλλαντικών αλλά και για τα ιδιαίτερα κοκτέιλ του.


Πολύ ιδιαίτερο στέκι είναι το Sabor (Περικλέους 17 & Κορνάρου, 210 3312330), ένα πολύ μικρό γωνιακό μαγαζάκι στο Σύνταγμα. Είμαι λίγο δύσκολος στις γεύσεις και νομίζω γι’ αυτό μου αρέσει-για τα περίεργα γλυκά, τα περιποιημένα σάντουιτς με ιδιαίτερους συνδυασμούς αλλά και τις δροσερές σαλάτες με διάφορες σως.


Για καλή ελληνική κουζίνα πηγαίνω συχνά σε δυο εξαιρετικά οινομαγειρεία στην Αθήνα. Το πρώτο είναι το Κουρδιστήρι (Πριάμου & Κων. Καραμανλή 5, 210 9927711), ένα μεζεδοπωλείο στην Ηλιούπολη με πολύ ωραίους μεζέδες αλλά και με εξαιρετικό οινόμελο-κάτι σαν το ρακόμελο, που όμως αντί για ρακή έχει ως βάση το κρασί.
Εξίσου καλό είναι και το Τριφύλλι (Παναθηναϊκού 7, 210 6446585) στο πέταλο του γηπέδου του Παναθηναϊκού, στους Αμπελόκηπους. Πήγαινα εκεί από μικρός και πραγματικά έχει μείνει το ίδιο από τότε.
Το μενού αποτελείται από 7-8 πιατάκια που είναι πάντα τα ίδια και μαγειρεύονται εκείνη τη στιγμή, όπως για παράδειγμα λαχανοντολμάδες και μπακαλιάρος.


Για ψάρι, το καλύτερό μου είναι το Ψάριστον (Καλαβρύτων 16, Νέο Ηράκλειο, 2102850746). Είναι μια ταβέρνα με εξαιρετική κουζίνα, κυρίως με φρέσκα ψάρια που οι σεφ προμηθεύονται κατευθείαν από διάφορους ψαράδες. Αγαπημένα πιάτα είναι οι ψαρομεζέδες, οι ψαρομακαρονάδες, τα ψητά ψάρια, ενώ φοβερό είναι και το σκουμπρί ψημένο στο κεραμίδι με κρεμμύδια και μελιτζάνες!


Τις καλύτερες τυρόπιτες τις έχει η Δωδώνη. Βρίσκεται εδώ και 30 χρόνια, κοντά στην πλατεία Ομονοίας, στη στοά Ειρηνοδικείου (Σταδίου 65). Και η μπουγάτσα του είναι πολύ ωραία, αλλά η τυρόπιτα με ζύμη κουρού είναι ασυναγώνιστη.

Για κεμπάπ πηγαίνω στον Αγοραστό στο Χαλάνδρι (Πλ. Ελευθερωτών 4, 210 6617353). Το κεμπάμ του είναι απίστευτο. Είναι μια ταβέρνα- ψησταριά που έχει πολύ νόστιμα μαγειρευτά αλλά μπορείς να πάρεις και ένα τυλιχτό στο χέρι- τα συνδυάζει όλα!

Πολύ ωραία πίτσα τρώω στο Vezene (Βρασίδα 11, 2107232002) πίσω από το Χίλτον. Φτιάχνουν αυθεντική ιταλική πίτσα, με πολύ λεπτό ζυμάρι, καλοψημένη και με σωστή αναλογία υλικών.


Βρίσκω πολύ ιδιαίτερη την κουζίνα του Funky Gourmet (Παραμυθιάς 13 & Σαλαμίνος, 210 5242727) στον Κεραμεικό. Έχει μενού με πολύ δημοφιλή κουζίνα αλλά παίζει μια φάση μοντέρνα- σερβίρουν δηλαδή παραδοσιακά πιάτα αλλά παρουσιασμένα διαφορετικά. Έχω δοκιμάσει, για παράδειγμα, σούσι με αυγολέμονο αλλά και μελομακάρονα τύπου μακαρόν.
Στην οδό Λαρίσης προς την Πανόρμου υπάρχει ένα πολύ μικρό μαγαζάκι, με 7-8 τραπεζάκια μόνο, που σερβίρει ινδική κουζίνα. Έχει πολύ καλές τιμές, εξαιρετικό ινδικό φαγητό και σίγουρα είναι το αγαπημένο μου από όσα έχω δοκιμάσει. Το λένε Red Elephant (Λαρίσης 42, 210 6924421).





 

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις