BACK

Ημέρες Γαστρονομίας 2014

Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπάει τον Μάϊο στο Μουσείο Μπενάκη.

Στις 9, 10 και 11 Μαΐου στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

 

Για  δεύτερη συνεχή χρονιά η πρότυπη διοργάνωση - σημείο αναφοράς  της γαστρονομίας ανοίγει τις πύλες της στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο τριήμερο πρόγραμμα από 70 θεματικές εκδηλώσεις για τον πολιτισμό, την καινοτομία και τις κοινότητες της γεύσης.

Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, παρουσιάσεις, συζητήσεις και state of the art εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια. Εκθέσεις παραγωγών και art de la table. Προβολές μεγάλου και μικρού μήκους ταινιών γαστρονομίας. 

Την ενεργή συμμετοχή τουλάχιστον 180 ειδικών και δημιουργών από τους χώρους της γαστρονομίας, της δημοσιογραφίας, του πολιτισμού και της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.
Και για πρώτη φορά μια τριήμερη πανδαισία γεύσεων και εμπνευσμένων προγραμμάτων γευσιγνωσίας από 21 Chefs in Residence.

 

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας (AICFF)

 


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένας διεθνής κινηματογραφικός θεσμός αφιερωμένος στο σινεμά της γεύσης, της γαστρονομίας και της κουζίνας.

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών από 30 μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation και experimental από διάφορες χώρες όπως: Ελλάδα, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Χόνγκ Κόνγκ –Κίνα, το Athens International Culinary Film Festival παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα συγκεντρωμένο και αντιπροσωπευτικό μενού γευστικών ιστοριών από όλο τον κόσμο, το οποίο πλαισιώνεται από πρωτότυπες εκδηλώσεις γευσιγνωσίας εμπνευσμένες από έργα της μεγάλης οθόνης (Chef’s Choice), συζητήσεις για τη σχέση γαστρονομίας και σινεμά  και τη συμμετοχή γνωστών δημιουργών.

 

Εμπνευσμένα προγράμματα γευσιγνωσίας και live cooking sessions με τη συμμετοχή του Ηλία Μαμαλάκη, της Ντίνας Νικολάου, της Μυρσίνης Λαμπράκη, του Βησσαρίωνα Παρθένη,  του Δόξη Μπεκρή, του Ορέστη Ανδρεαδάκη, του Βασίλη Ζαχαράκη, του Μιχάλη Ντουνέτα, του Γιώργου Στυλιανουδάκη, του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, του Σταμάτη Τσίλια, του Βασίλη Πορή, του Γιάννη Γαβαλά, κ.α.

 

Πρότυπη έκθεση με υψηλής ποιότητας τοπικών προϊόντων από όλη την Ελλάδα στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη και εκδηλώσεις δικτύωσης με τη συμμετοχή δημοσιογράφων, food bloggers, επενδυτών, food buyers κ.α. 

 

 

Κυκλάδες Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός 2014


Σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, παρουσιάζεται για πρώτη φορά ένα τόσο πλούσιο και αντιπροσωπευτικό δείγμα τοπικών γεύσεων με προγράμματα chefs in residence από διάφορα νησιά των Κυκλάδων, αφιερώματα στον κυκλαδικό οίνο και αμπελώνα, την παλέτα των κυκλαδικών τυριών, τα αρωματικά φυτά και βότανα, το μέλι, τον γαστρονομικό τουρισμό και πολιτισμό των Κυκλάδων κ.α.

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις