BACK

Σεπτέμβρης - Ο μήνας που μεθάει

Εκείνο που κάνει τον Σεπτέμβρη να ξεχωρίζει από τους άλλους μήνες της χρονιάς και να γίνεται ποθητός σε όλους μας είναι ο τρύγος, ένα αληθινό πανηγύρι δουλειάς που κορυφώνεται με πολλά ξεφαντώματα.
Το Gourmed ήταν εκεί στις Μέρες Νεμέας 2013, δοκίμασε μπόλικα κρασιά της περιοχής, και πέρασε καλά για μια χρονιά ακόμα σε όλες τις εκδηλώσεις των οινοποιών.  Είναι μία γιορτή για όσους αγαπούν το κρασί. 
Κι ας μην ξεχνάμε ότι η δοκιμή είναι τελικά η γνώση μας στο κρασί.

 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 1.6 (5 votes)

Αν και σε απόσταση 1,5 περίπου ώρας από την Αθήνα, με πανέμορφους αρχαιολογικούς χώρους και αμπελώνες, σε ένα τοπίο ήρεμης μεσογειακής γοητείας, η Νεμέα παραμένει μια ακόμη terra incognita για τους περισσότερους ταξιδιώτες της Πελοποννήσου.

Δείτε ένα μικρό βίντεο με την ομορφιά της.


Τα 25.000 στρέμματα αμπελώνα είναι το πιο όμορφο τοπίο για τα μάτια του οινόφιλου.Και το Αγιωργίτικο στην κυριολεξία έρεε στις Μέρες Νεμέας.

Στο Δημαρχείο της Νεμέας οι οινόφιλοι είχαν  την δυνατότητα να συζητήσουν με τους ειδικούς σύμβουλους οίνου,  οι οποίοι ακούραστα παρουσίασαν σε όσους οινόφιλους ήρθαν τα κρασιά των οινοποιείων της περιοχής. 

Στο οινοποιείο Σκούρα στο Μαλανδρένι, ο καινούργιος χώρος γευστικών δοκιμών δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από οινοποιεία του εξωτερικού.

Άξιος πάντα ο Γιώργος Σκούρας! Και την μοναδική γεύση από το Grande Cuvée του, ακόμα την έχουμε στο στόμα μας. 

 

Το οινοποιείο του Παλυβού, σφύζει από ζωή κάθε χρόνο τέτοια εποχή με ωραίο κόσμο στις εξαιρετικές εκδηλώσεις που οργανώνει. Φέτος ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μαγείρεψε με κρασί, οι μικροί φίλοι μας πάτησαν σταφύλια, η καθηγήτρια  οινολόγος Μαρία Τζίτζη παρουσίασε το βιβλίο της και άλλα πολλά!

Στο κτήμα Semeli -ίσως με την καλύτερη θέα απ'όλα- δοκιμάσαμε την εξαιρετική τους Μαντινεία Νασιάκος '12, ένα κρασί που επελέγη από τους Αμερικανούς δημοσιογράφους μέσα στις top 10 επιλογές τους.

  

Στο οινοποιείο Ρεπάνης ξεχωρίσαμε το Μοσχοφίλερο sur lies Βιολογικής Καλλιέργειας "Χρυσός Άγγελος". Ο οινολόγος του κτήματος μας λέει λίγα λόγια για το κρασί. 

Στο κτήμα Αϊβαλή στο Πετρί, ο πιο "ταμμένος" στο  terroir οινοποιός της περιοχής, ο Χρήστος Αϊβαλής, μας εξήγησε πόσο άνυδρα αφήνει τα αμπέλια του για να επιτύχει το ριζικό σύστημα να ψάξει βαθιά στο έδαφος για τροφή και υγρασία. Έτσι επιτυγχάνει τα κρασιά του να είναι πάντα τόσο γευστικά. 

  

Στο κτήμα Νέμειον ο τρίτης γενιάς οινοποιός Γιώργος Βασιλείου μας έδωσε μια μικρή συνέντευξη για το εξαιρετικό του Αγιωργίτικο κρασί Ηγεμών, το οποίο αγοράσαμε με έκπτωση 50% λόγω προσφοράς για τις Μέρες Νεμέας. Χρειάζεται και άλλος λόγος για να κάνετε το ταξιδάκι; 


Το οινοποιείο Ζαχαριά είχε μια καταπληκτική ευκαιρία για όλους τους οινόφιλους. Προσέφερε τα 6 κρασιά του από Αγιωργίτικο στην τιμή των 30 ευρώ! Στην συσκευασία υπήρχε και μια φιάλη Albino, ίσως το μόνο λευκό από Αγιωργίτικο. 

  


Πολλές γουρουνοπούλες είναι πάντα στη θράκα στις μέρες Νεμέας. Η ψησταριά απέναντι από το δημαρχείο Νεμέας είναι must.
Επισκεφτείτε και τα γύρω χωριά για πολλές νοστιμιές.

Στο γειτονικό Ψάρι θα βρείτε χασαποταβέρνα, αυτές τις παλιακές με τζουκμπόξ, που έχει από γουρουνοπούλα και ολόφρεσκα λαχανικά μέχρι γαριδάκια! 

 

Tips

Σας δίνουμε ένα μικρό οδηγό με τα οινοποιεία της περιοχής.
 

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις