BACK

Το σούβλισμα του αρνιού

Το σούβλισμα του οβελία είναι ένα παραδοσιακό έθιμο που απευθύνεται αποκλειστικά κυρίως στους άντρες της παρέας. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (3 votes)

Το υπαίθριο σούβλισμα του αρνιού το Πάσχα είναι ένα από τα παλαιότερα ελληνικά έθιμα με ρίζες μάλιστα, στην αρχαία Ελλάδα.

Επειδή όμως κανείς δεν παραδέχεται ότι δεν τα γνωρίζει όλα για το πως ψήνουν, δένουν ή σουβλίζουν το αρνί, καθώς και πως φτιάχνουν το κοκορέτσι, σας δίνουμε μερικά από τα μυστικά και δείτε και το βίντεο που θα σας βοηθήσει να δείτε όλες τις λεπτομέρειες. Η παράδοση απαιτούσε οι αρχαίοι Έλληνες, σαράντα ημέρες μετά τον θάνατο των συγγενών τους, να μαγειρεύουν δίπλα από τον τάφο, καθώς πίστευαν ότι στο γεύμα που δίνεται μετά την ταφή και στο μνημόσυνο, συμμετέχει και ο ίδιος ο νεκρός. Οι αρχαίοι έψηναν αρνιά σε εστίες, έπιναν κρασί και χόρευαν για να τον τιμήσουν.

Για τους Ιουδαίους, το αρνί σημαίνει το εξιλαστήριο θύμα. Για αυτό και ο Χριστός ονομάστηκε από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο ως ο αμνός ο αίρων την αμαρτία του κόσμου.

Το ηρωικό γύρισμα του αρνιού στη σούβλα αποτελεί κατεξοχήν έθιμο της Ρούμελης και της Πελοποννήσου που έχει όμως, υιοθετηθεί και από άλλες περιοχές, κυρίως γιατί είναι διασκεδαστικό για όλη την οικογένεια και την παρέα.

Καλά σουβλίσματα και καλό Πάσχα!
 

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις