BACK

Κουκάκι - Πατρίδες τόπος συνάντησης γεύσεων, ακουσμάτων και αναμνήσεων

Οι Πατρίδες βρίσκονται σε έναν από τους δύο πεζόδρομους του Κουκακίου, που πλέον βρύθουν απο μαγαζιά και μαγαζάκια για φαγητό, ποτό, καφέ κλπ.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Ωστόσο είναι ένα μαγαζί με μεγάλη ιστορία καθώς βρίσκονται εκεί περίπου 25 χρόνια, αν και με το όνομα "Μικρές Πατρίδες" και μάλιστα η ομάδα που συμμετέχει σ' αυτό ήταν από εκείνες που πρωτοστάτησαν ώστε η Γ. Ολυμπίου να γίνει πράγματι πεζόδρομος.

Ανταποκρινόμενο στο χαρακτήρα του Κουκακίου που παρ΄όλο που είναι στο κέντρο, διατηρεί στοιχεία που το κάνουν γειτονιά, οι άνθρωποι που θα δείτε στο μαγαζί είναι μάλλον γνωστοί, φίλοι ή γειτονες μεταξύ τους, που τους αρέσει η jazz, funk, ethnic, κλασική ή κινηματογραφική μουσική.
Μακρόστενος χώρος όπως τα περισσότερα μαγαζιά της περιοχής, οι Πατρίδες αποδεικνύουν την καλλιτεχνική τους φλέβα με πολλές παλιές φωτογραφίες και κάδρα στους τοίχους από την Ελλάδα και άλλες χώρες, με πολλούς καθρέφτες που φωτίζουν το χώρο δίνοντάς του διαφορετικές προοπτικές και ανάσες.

Όλα τα πράγματα που προσφέρονται στις Πατρίδες είναι φτιαγμένα στην κουζίνα τους.
Με κάθε ποτό, είτε είναι κρασί, μπύρα, ρακή κλπ. δίνονται πάντα πλούσια συνοδευτικά (τυρί, νοτμάτες, ελιές, κριτσίνια, λουκανικάκια) που ειδικά αν δεν πεινάτε ιδιαίτερα δε θα σας κάνουν να θέλετε να παραγγείλετε κάτι άλλο πέρα από το ποτό σας.
Μεγάλη ποικιλία σε ρακές και ρακόμελα, βότανα κααι ροφήματα, γλυκά του κουταλιού, σαλάτες και λουκάνικα από κοτόπουλο.
Καθώς βρίσκονται ακόμα στην αρχή, υπό το νέο όνομα, όσο περνά ο καιρός το μενού θα εμπλουτιστεί με γλυκά, γρανίτες και κρύα πιάτα.
Το χαρακτηριστικό του μαγαζιού είναι ότι προσφέρει όλο τον κατάλογο όλη την ημέρα, π.χ. και καφέ μέχρι αργά το βράδυ, φαγητό και μεζέ από νωρίς.

Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από τις Πατρίδες ειναι καθαρόαιμη καλλιτεχνική και απαρτίζεται από ηθοποιούς και μουσικούς. Οι περισσότεροι ανήκουν στην ομάδα του Νίκου Τουλιάτου, Ηχρόδραση, η οποία μάλιστα συμμετείχε στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Με μια σιγουριά και μια ηρεμία που μάλλον είναι χαρακτηριστική των επαγγελματιών που εκτίθενται στο κοινό, η ιδιοκτήτρια των Πατρίδων δηλώνει χαρούμενη που το Κουκάκι αποτελεί πλέον ένα ζωντανό πυρήνα, ένα μέρος για να βγει κανείς και να βρει όλων των ειδών τα μαγαζιά για κάθε γούστο.
Η ίδια σχεδιάζει να γίνουν και καινούρια πράγματα στο μαγαζί, κυρίως μουσικά πράγματα, όχι τόσο σαν συναυλίες, αλλά σαν στιγμιότυπα, εκπλήξεις που θα δίνουν μια άλλη διάσταση σε μια απλή έξοδο. Στόχος είναι να μεταφερθεί αυτή η αύρα παλιού, μουσικού καφενείου σε μια πιο σύγχρονη συνθήκη. Και ήδη στις Πατρίδες αυτή την αίσθηση θα τη βρείτε.

καφές&ροφήματα €2,00- €3,00 -καραφάκι ρακή με μεζέ €5,50 -μπύρα&συνοδευτικό €3.00-4.00 -ρακόμελο με μεζέ €6.0

Διεύθυνση: Γ. Ολυμπίου 14, πεζόδρομος Κουκάκι

Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 10.30-2.30

 

 

Tips

Καφές ελληνικός με κάρδαμο. Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν υπάρχουν επίσης χαρμάνια με τριαντάφυλλο, κανέλλα ή σμυρναίϊκα.

Ρακόμελα με μπαχάρια ή ψημένη αμοργιανή ρακή.
Ωραίος χορταστικός ντάκος και λουκάνικα από κοτόπουλο.

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις