BACK

Juliet Ο Φούρνος της γειτονιάς στους Αμπελόκηπους

H Juliet είναι ένα φούρνος που θα τον ξεχωρίσεις μέσα σε μια πυκνοκατοικημένη γειτονιά, σε ένα δρόμο με πολλή κίνηση και φασαρία, κυρίως από την ταμπέλα. του, που δείχνει μια γυναίκα που μοιάζει να βρίσκεται στη Γαλλία του 18ου αιώνα να ζυμώνει.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 5 (1 vote)

Ωστόσο αυτό δεν έχει τίποτα το προσποιητό, ούτε το ξένο. Η σύνδεση βρίσκεται μάλλον στην απλότητα της εικόνας, την ταπεινότητα των πρώτων υλών του ψωμιού, αλλά και της σεμνότητας που χαρακτηρίζει τους ιδιοκτήτες της Juliet.
Σε ένα σημείο που εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργούσε φούρνος, ο κύριος Νίκος Παπαχρήστου και η σύζυγός του συνεχίζουν να φτιάχνουν ψωμί με την καρδιά τους.

Το χαρακτηριστικό της Juliet είναι ότι εκτός από αρτοποιΐα είναι και κουλουροποιΐα (ενώ συνήθως οι φούρνοι έχουν ζαχαροπλαστική). Εδώ δε θα βρείτε πάστες και γλυκά, αλλά θα συναντήσετε βουνά από κουλούρια όλων των ειδών, αλμυρών, γλυκών, με βούτυρο, με σοκολάτα, νηστίσιμων, διαιτητικών. Τα κουλούρια είναι πάνω από 40 είδη και είναι σίγουρα ένας από τους λόγους που ακόμα και αν κάποιοι από τους πελάτες μετακόμισαν σε άλλες περιοχές, σε ιδιαίτερες και σημαντικές γι' αυτούς στιγμές ή επισκέψεις, επιλέγουν να έρθουν στην Juliet για να ψωνίσουν.
Η ποικιλία των ψωμιών είναι επίσης πολύ πλούσια. Ο κύριος Νίκος αρχικά, δηλαδή πριν το 1979, ξεκίνησε με 2-3 ποικιλίες ψωμιού και σταδιακά άρχισε να εμπλουτίζει την παραγωγή του με ψωμιά ελληνικά, με προζύμι, χωριάτικα, παραδοσιακά με κριθάρι, σικάλεως, για να φτάσει σήμερα να έχει περί τα 15 είδη ψωμιού, στα οποία περιλαμβάνονται και γερμανικές ποικιλίες, όπως το dinkel.

Το ψωμί της Juliet είναι αυτό που λες καλό ψωμί για το τραπέζι σου. Δε θα μετανιώσεις ποτέ που το αγόρασες και το πρόσφερες στους καλεσμένους σου ή απλώς στην οικογένειά σου.

Ο κύριος Νίκος είναι μέσα στους φούρνους από παιδί. Ο παππούς του τού έμαθε την τέχνη, ο πατέρας του ήταν επίσης φούρναρης και ο ίδιος από πολύ νέος δούλεψε σε αρτοποιείο. Σταδιακά έκανε τα βήματα και με την Juliet, την οποία πρώτα νοίκιασε κρατώντας σαν κληρονομιά το όνομα  που είχε δώσει στο φούρνο ο προηγούμενος ιδιοκτήτης που είχε ζήσει και παντρευτεί στην Αίγυπτο, και μετά το αγόρασε και το δουλεύει πλέον με τη σύζυγό του, που από δημόσιος υπάλληλος σήκωσε τα μανίκια και μπήκε για τα καλά στη διαδικασία του ζυμώματος. Ο κύριος Νίκος δεν μπορεί να ξεχωρίσει ανάμεσα στα προϊόντα που παράγει και προσφέρει ο φούρνος, όπως ένα πατέρας δεν μπορεί να κάνει διακρίσεις ανάμεσα στα παιδιά του. Ξεκινά να πει το αγαπημένο του προϊόν και καταλήγει να απαριθμεί όλες τις παρασκευές του φούρνου, και μερικές ακόμα καινούριες ιδέες που μπορεί να έχει εκείνη τη στιγμή

 

Διεύθυνση: Σεβαστουπόλεως 134, Αμπελόκηποι
Τηλ.: 2106921976

Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινές και Σάββατο: 6.00-21.00

Tips

Δοκιμάστε:  Το καρβέλι με προζύμι αλλά και το ψωμί πινακωτής.
Θα πρέπει όμως οπωσδήποτε να αγοράσετε μερικά από τα κουλούρια είτε είναι american cookies για τα παιδιά, παραδοσιακά μουστοκούλουρα ή μελοκούλουρα με καρύδι ή χωρίς, νηστίσιμα ή light με σπανάκι, καρότο, καλαμπόκι, λαδιού ή κρασιού, αλλά και σμυρναιϊκα για το Πάσχα.
Χειροποίητες τυρόπιτες, σπανακόπιτες, μπουγάτσες.
Επίσης τα πολίτικα τσουρέκια με γέμιση σοκολάτας, μήλο-κρέμα ή κρέμα-κεράσι.

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις