BACK

Τα κρασιά του Πάσχα

Διαβάστε χρήσιμες πληροφόριες για να επιλέξτε το κατάλληλο κράσι για το τραπέζι της Λαμπρής!
Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 1.5 (6 votes)

Χρώματα και αρώματα άνοιξης στο πασχαλινό τραπέζι, επίδοξοι εραστές τα ερυθρά κρασιά από ξενικές και γηγενείς ποικιλίες, φλερτάρουν με όλα τα γιορτινά εδέσματα. Και μετά το μάλλον ..βαρετό νηστίσιμο τραπέζι, τον διατροφικό εξαγνισμό των ημερών της νηστείας  διαδέχεται ένας πακτωλός ..αμαρτωλών εδεσμάτων!

Ψητό αρνί, αλλά και κρέας στη σχάρα, σκληρά τυριά , αρνάκι στη σούβλα – με τραγανιστή κρούστα, μεζέδες "γνήσιοι", όπως το κοκορέτσι, το σπληνάντερο, διψούν για ..ταννικά προϊόντα!

Πικάντικα τυριά, ψητά κρέατα, κρασάτα φαγητά, κυνήγι αλλά..  πρωταγωνιστής στο πασχαλινό τραπέζι φυσικά,  ο ..πολύπαθος οβελίας!

Το ψητό αρνί, τα κόκκινα αυγά, η μαγειρίτσα καθώς  και πολλά άλλα πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας , επιλέγουν έναν ..κοσμοπολίτη σύντροφο στο τραπέζι και αυτός με τη σειρά του τους ανταμείβει!

Χρώματα και αρώματα άνοιξης στο πασχαλινό τραπέζι, επίδοξοι εραστές τα ερυθρά κρασιά από ξενικές και γηγενείς ποικιλίες, φλερτάρουν με όλα τα γιορτινά εδέσματα. Μετά το νηστίσιμο τραπέζι, το διατροφικό εξαγνισμό των ημερών της νηστείας  διαδέχεται μια σειρά νόστιμων εδεσμάτων!
Ψητά κρέατα, πικάντικα τυριά, κρασάτα φαγητά, κυνήγι αλλά..  πρωταγωνιστής στο πασχαλινό τραπέζι,  ο ..πολύπαθος οβελίας!
Το ψητό αρνί, τα κόκκινα αυγά, η μαγειρίτσα καθώς  και πολλά άλλα πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, επιζητούν ένα κρασί πλούσιο, πληθωρικό και καλοδομημένο, όπως αυτό που δίνει η εκλεκτή ερυθρή ποικιλία Cabernet Sauvignon, αλλά και το ιδιαίτερο, γηγενές Ξινόμαυρο.

Ελληνικό το Πάσχα, αλλά εμείς πρωτοτυπώντας επιλέγουμε, ξενικές ερυθρές ποικιλίες, που ήρθαν και ..ρίζωσαν για τα καλά στον ελληνικό αμπελώνα.
Ποικιλίες που αφού περιπλανήθηκαν ανά την υφήλιο, δίνοντας ενδιαφέροντα αποτελέσματα, έφτασαν να καλλιεργούνται με επιτυχία και στην πατρίδα μας. Δίνουν κρασιά συγγενή μεν, με σημαντικές διαφορές δε, ανάλογες της προσαρμογής τους στο ιδιαίτερο, κάθε φορά,  οικοσύστημα. Κλασσικές ποικιλίες του Bordeaux, όπως το Cabernet Sauvignon και το Merlot, οινοποιούνται σήμερα δημιουργώντας τη μόδα του Νέου Κόσμου.
Η προσαρμοστικότητά τους , σε ποικίλα εδάφη αλλά και κλιματολογικές συνθήκες, οδηγούν ολοένα και περισσοτέρους παραγωγούς να τις επιλέγουν. Οι έλληνες παραγωγοί, πειραματίζονται, είτε οινοποιώντας ξεχωριστά την κάθε μία, είτε φτιάχνοντας "μπορντωλέζικα" χαρμάνια.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον πάντως αποτελεί ο ευρηματικός συνδυασμός των ξενικών ποικιλιών με αξιόλογες και πολυδύναμες γηγενείς, όπως οι Ξινόμαυρο, Αγιωργίτικο, με ενδεικτικό χαρμάνι, το Αγιωργίτικο – Cabernet Sauvignon.
Τα κόκκινα της γιορτής, κρασιά ράτσας, πλούσια, σαρκώδη, με έξοχη δομή και εντυπωσιακή διάρκεια, αναζητούν σύντροφο στην κουζίνα με τα ανάλογα προσόντα. Επιλέξτε για τον επίκαιρο οβελία, ανάμεσα σε ένα στιβαρό Ξινόμαυρο, ένα καλοδομημένο Cabernet ή το κλασικό blend μαζί με το Αγιωργίτικο.
Το εύγευστο, κόκκινο κρέας, ιδιαίτερα μοσχάρι και βοδινό, αλλά και το τρυφερό κρέας από ένα αρνάκι γάλακτος, κρέατα ζελατινώδους υφής, όπως τα εσωτερικά όργανα του ζώου, ραγού ή στιφάδο, όλα αποτελούν ενδιαφέρουσες εναλλακτικές λύσεις,  σε ένα τραπέζι με πρωταγωνιστή το κόκκινο κρασί.
Το τυρί είναι φίλος και του εκλεκτού κόκκινου κρασιού
Επιλέξτε για να το συνοδεύσετε, σκληρά τυριά, όπως η παρμεζάνα αλλά και το λιγότερο γνωστό San Michali, σκληρό, πικάντικο τυρί που ευδοκιμεί στη Σύρο και θυμίζει πολύ την παρμεζάνα. Τυριά με λεπτή γεύση, δεν μπορούν να αντέξουν το "βάρος" ενός παλαιωμένου ερυθρού, γι’ αυτό και δεν συνίσταται.

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις