BACK

Φουγάρο στο Ναύπλιο και Τα εργαστήρια της κουζίνας

Το Φουγάρο στο Ναύπλιο εγκαινιάζει τον 1ο κύκλο εργαστηρίων μαγειρικής με τον σεφ του Φουγάρου, Markus Walser, και το Δημήτρη Ξανθούλη!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Το «μενού» περιλαμβάνει ομαδική παρασκευή πιάτων που εμπνέονται από τη μεσογειακή κουζίνα, σε χαλαρή και ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα με ανταλλαγή συνταγών και απόψεων, κρασί από τη Νεμέα και τέλος, ομαδικό δείπνο με τα πιάτα που παρασκευάστηκαν, στο Φουγάρο Καφέ.

Τα εργαστήρια ξεκινούν την Τρίτη 18 Μαρτίου 2014 στις 18.00 και θα γίνονται στην κουζίνα του Φουγάρο Καφέ. Απευθύνονται σε μικρά γκρουπ – μέχρι 14 άτομα – ενηλίκων.

Ο πρώτος κύκλος των εργαστηρίων περιλαμβάνει τις κάτωθι θεματικές:
 

Τρίτη 18 Μαρτίου

Το τέλειο risotto: μικρά μυστικά για το πώς θα πετύχετε το πιο εμβληματικό πιάτο της Ιταλικής κουζίνας! Με νηστίσιμα υλικά λόγω εποχής, θα επικεντρωθούμε σε δύο συνταγές από τον Ιταλικό βορρά. Ριζότο με μελάνι σουπιάς, κλασική Βενετσιάνικη συνταγή και risotto primavera με ανοιξιάτικα λαχανικά - τη μυστική συνταγή του Harris Bar, και μια μικρή σαλάτα με αγκινάρες.





Τρίτη 1 Απριλίου

Νηστίσιμα αλλιώς: Εναλλακτικές συνταγές για νηστίσιμα από την Μεσόγειο.
Όλοι οι χριστιανικοί πληθυσμοί που κατοικούσαν στις χώρες της ανατολικής Μεσογείου, αλλά και στην Ισπανία και την Ιταλία, καλλιέργησαν μέσα στους αιώνες, μια τεράστια μαγειρική παράδοση, με συνταγές, για τις περιόδους των μεγάλων νηστειών. Θα αναφερθούμε σε αυτές και θα παρασκευάσουμε μαζί μερικά από τα λιγότερο γνωστά νηστίσιμα πιάτα.


Τρίτη 8 Απριλίου

The sea food extravaganza: Νέοι τρόποι παρασκευής και συνταγές με ψάρια και θαλασσινά της περιοχής.


Τρίτη 22 Απριλίου

Άγρια χόρτα και σπαράγγια: Τα άγρια χόρτα, ήταν για πολλούς αιώνες ένα βασικό «πιάτο» στο καθημερινό μενού των Ελλήνων. Θα περιηγηθούμε μαζί, αν ο καιρός το επιτρέπει, στους αγρούς, θα μαζέψουμε χόρτα και αν βρούμε άγρια σπαράγγια, θα τα μαγειρέψουμε διαφορετικά, με «τρόπους» από την Ασιατική και Ευρωπαϊκή κουζίνα.


Τρίτη 6 Μαΐου

Συνταγές από τη βόρεια Αφρική: Κους κους, μαγειρευτά ή σαλάτες. Οι λαοί της Βόρειας Αφρικής μεταχειρίζονται ακριβώς τα ίδια υλικά με εμάς για ένα εντελώς διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα. Θα παρασκευάσουμε μαζί, ένα πλήρες βορειαφρικανικό γεύμα.


Τρίτη 20 Μαΐου

BBQ: Διαφορετικές μαρινάδες για διαφορετικά κρέατα. Θα αποχαιρετίσουμε μαζί την Άνοιξη με ένα υπαίθριο πάρτι με ψητά στα κάρβουνα και ευρηματικές σαλάτες στον υπαίθριο χώρο του Φουγάρου. Φέρτε αν θέλετε και τους φίλους σας, μιας και το είδος του συγκεκριμένου σεμιναρίου επιτρέπει την συμμετοχή περισσότερων ατόμων....

κόστος συμμετοχής
25 € ανά εργαστήριο
125€ όλος ο κύκλος των 6 εργαστηρίων


*Το κόστος περιλαμβάνει υλικά, εργαστήριο και δείπνο με κρασί στο Φουγάρο Καφέ!


Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής
27520 47347 – 6940295416 – info@fougaro-cafe.gr
Κρατήσεις απαραίτητες – Θέσεις Περιορισμένες

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις