BACK

Γιουβετσάκια - βιο εστιατόριο

Αν με ρωτάς προς ποια κατεύθυνση θα θελα να πάει η γαστρονομική σκηνή της Αθήνας θα σε πήγαινα καρφί στα Γιουβετσάκια για να σου δείξω τί σημαίνει μαγαζί που μυρίζει Ελλάδα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (8 votes)

Το μαγαζί αυτό μου το είχε μάθει ο καλός μου φίλος Σίμος Γεωργόπουλος, ο οποίος ξέρει καλά τα γούστα μου αλλά και το πορτοφόλι μου. Πήγα με την μαμά μου που μένει στην περιοχή, κι ενθουσιάστηκε κι εκείνη που είναι καλή μαγείρισσα και συνεπώς απαιτητική πελάτισσα. Ο Χάρης κι η Εύα έχουν  αυτό που χρειάζεται ο καλός μαγαζάτορας και μάγειρας : το πάθος!   Πρόσφατα διάβασα ότι ο Γκίκας Ξενάκης αγαπάει επίσης αυτό το μέρος και κατέληξα για άλλη μια φορά ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Τι κοινό έχει ο Γκίκας που μαγείρεύει σε ένα από τα πολύ καλά κι ακριβά εστιατόρια της Αθήνας κι ο Χάρης ; Αυτό που  όλοι οι άνθρωποι της καλής γεύσης έχουν κοινό,  την αγάπη τους για τις πρώτες ύλες!
Ο Χάρης ξέρει όλους τους μικρούς παραγωγούς με το μικρό τους όνομα, γνωρίζει τους καλούς ψαροντουφεκάδες, τους καραβοκύριδες από τα γρι γρι και τις ανεμότρατες της Ελλάδας ολάκερης.
Έχει και την Εύα δίπλα του να τα μετατρέπει όλα αυτά σε μικρές πανδαισίες.  Ένα μέρος με μεράκι που πιστεύω ότι σίγουρα κι εσείς θα το εκτιμήσετε!


Τι θα φάτε εκεί

Καταρχήν να σας πω ότι εγώ τουλάχιστον θα εμπιστευόμουν τυφλά ό,τι μας προτείνουν. Ο αγώνας τους να φέρνουν πάντα τα πιο φρέσκα από κάθε γωνιά της χώρας μας είναι η εγγύηση ότι θα σας προτείνουν μόνο το καλύτερο. 

 


Θα ευχαριστηθείτε  εξαίσιο ελληνικό φαγητό της εποχής. Τώρα που χειμώνιασε θα ευχαριστηθείτε  λαχανοντολμάδες με λογιών λογιών κιμάδες, φασολάδα χυλωμένη με κρυμμένη νοστιμιά και μελιτζανάκι τουρσί - δικής τους παραγωγής φυσικά όπως είναι όλα. Τιμήστε λοιπόν τα όσπρια που μπορείτε να τα συνοδεύσετε και με αλίπαστα που μόνοι τους φτιάχνουν.  Οι σαλάτες τους επίσης είναι εγγυημένα από χωράφι επιλεγμένο μετά από απαιτητική διαλογή! 

 
Κρέας για όλα τα γούστα. Σε όποιον αρέσει το συκώτι, εκεί θα βρει πεντάφρεσκο. Η Εύα είναι μαστόρισσα στο τηγάνι.  Αν πάλι προτιμάτε πιο παραδοσιακό μαγείρεμα, όλο και κάτι θα πετύχετε του γούστου σας. Και  τα κάρβουνα πάντα καίνε.

 

Ψάρια τρώτε με κλειστά μάτια.  Ο Χάρης είναι  ικανός να βρει τα πιο σπαρταριστά, μια και έχει δίκτυο καϊκιών σε όλη τη χώρα κι απίστευτη τρέλα με την θάλασσα. Μπορείτε να τον ρωτήσετε επίσης τα πάντα για τα θαλασσινά. Είναι κινητή εγκυκλοπαίδεια στο θέμα αυτό.Τα γλυκά του κουταλιού είναι σίγουρα καλύτερα κι από τα δικά μου! Ακόμα και τα λικέρ στο τέλος του γεύματος μόνοι τους τα φτιάχνουν: λιμοντσέλο, λικέρ βύσσινο κι άλλα πολλά,Τα Γιουβετσάκια είναι ανοικτά και τις Κυριακές το μεσημέρι και είναι πολύ καλή επιλογή για να πάτε με όλη την οικογένεια.

Είναι σίγουρα η καλύτερη ταβέρνα των Νοτίων προαστίων με διαφορά.
Όπως ξέρετε όταν σας προτείνω κάτι, είναι σιγουράκι, γι αυτό πιείτε κάτι και στην υγειά μου που σας έστειλα!

ΓΙΟΥΒΕΤΣΑΚΙΑ ΒΙΟΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
Ιθώμης 20,  Γλυφαδα
Τηλέφωνο 210 9648081

Tips

Η Ελληνική κουζίνα στην μορφή που θα θέλαμε να τη βρίσκουμε σε κάθε μαγαζί.  

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις