BACK
user

Το μεγάλο βιβλίο του καφέ

Το πιο ολοκληρωμένο βιβλίο για τον Καφέ έχει εκδοθεί και στην ελληνική γλώσσα από τις Επαγγελματικές Εκδόσεις Μαγειρικής Α. Τσιτσιλώνη με τίτλο: "Το Μεγάλο Βιβλίο του Καφέ" (2005). Πρόκειται για ένα πλήρη οδηγός που ακολουθεί τον καφέ στο ταξίδι του από τον απλό κόκκο μέχρι το ακαταμάχητο ρόφημα

 

Rate
Rate: 
No votes yet

Μία συνεργασία με έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της Ευρώπης την Anness Publishing, που το πρωτοκυκλοφόρησαν στην Αγγλική γλώσσα με τίτλο "The Great Book of Coffee" με τεράστια επιτυχία σε όλο το κόσμο, που αμέσως ειδώθηκε στα Γαλλικά και τα Ισπανικά.
Ένας πλήρης έγχρωμος οδηγός, 300 σελίδων, που περιλαμβάνει την ιστορία του καφέ, που καλλιεργείται, οι κόκκοι, τα είδη καβουρδίσματος και άλεσης, και πως μπορείτε να τον παρασκευάσετε και να τον απολαύσετε.
Επίσης περιλαμβάνει συνοπτική αναφορά στις χώρες-παραγωγούς καφέ, ανά τον κόσμο, και την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά των διαφορετικών ειδών καφέ που παράγουν.
Εξερευνά την ιστορία του καφέ και τον σπουδαίο κοινωνικο-οικονομικό ρόλο που διαδραμάτισε στην ιστορία, από το ξεκίνημά του στη Μέση Ανατολή μέχρι σήμερα.
Ειδικές οδηγίες για όλους τους κόκκους, τα χαρμάνια, το άλεσμα, το καβούρδισα και τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως και χρήσιμες πληροφορίες για τον ντεκαφεϊνέ και τον στιγμιαίο καφέ.
Ένα συναρπαστικό ταξίδι του καφέ από τα εξωτικά καφενεία της Μέσης Ανατολής, μέχρι τα σημερινά coffee bars.
Πως να παρασκευάσετε ένα ικανοποιητικό, απολαυστικό φλιτζάνι καφέ – συμπεριλαμβανομένων όλων των κλασικών καφέδων, όπως καφές με γάλα, καπουτσίνο και εσπρέσο.
Ένα από τα δυνατά σημεία του βιβλίου, είναι οι πάνω από 70 συνταγές συνοδευτικών γλυκών που περιλαμβάνει, με βάση τους τον καφέ – γευστικότατα σουφλέ Μόκας και μαρέγκες, μους με κρύα σοκολάτα και εσπρέσο, πουτίγκες, παγωμένα επιδόρπια, όπως κέικ με μους από σκούρα σοκολάτα και καφέ, επιδόρπια φρούτων – μπανάνες φλαμπέ με σως καφέ από την Καραϊβική, και προκλητικά κέικ, τσιζκέικ καφέ, γλυκίσματα, ψωμάκια, μπισκότα και μπράουνις με λευκή σοκολάτα και καφέ.
Και αυτά είναι μερικά, από τα εκπληκτικά γλυκά που θα συναντήσετε σε αυτό το βιβλίο.
Πράγματι, πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο βιβλίο, που είναι απαραίτητο εργαλείο στους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον καφέ, και εκπληκτικό για όλους τους λάτρεις του καφέ.

Μπορείτε να το βρείτε
σε κεντρικά βιβλιοπωλεία
μέσω του site www.cucina.gr
ή από τις
Επαγγελματικές Εκδόσεις Μαγειρικής Α. Τσιτσιλώνη
Ιπποκράτους 91 – Αθήνα 106 80
Τηλ: 210 3604169 & 210 3619462
Υπεύθυνος πωλήσεων: Χαραλαμπίδης Χάρης

 

Most Popular recipes

Suggestions

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Best Recipes for fasting period of Lent
Best fish restaurant in Athens
Sauces for all-purpose
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις