BACK
user

Υγιεινά ναι, άνοστα όχι

Συνταγές για απελπισμένους καλοφαγάδες.

Rate
Rate: 
No votes yet

Είστε τιμωρημένοι για λόγους υγείας. Η οικογένειά σας σας απαγορεύει δια ροπάλου την είσοδο στην κουζίνα. Κάθε άγγιγμα του χεριού σας στο ψυγείο θέτει σε λειτουργία έναν εφιαλτικό συναγερμό. Βλέπετε λαχταριστά φαγητά να παρελαύνουν από το τραπέζι και να σας κλείνουν κοροϊδευτικά το μάτι. Κάθε προσπάθεια αντίστασης είναι άκαρπη. Οι λύσεις που έχετε:

  • Δολοφονείτε όλους όσους σας θέτουν περιορισμούς στο φαγητό. Μήπως πιστεύετε ότι τα γεύματα των φυλακών είναι καλλίτερα;
  • Κλέβετε το φαγητο των γειτόνων. Στη δική σας περίπτωση, ισχύει ακριβώς το "έκλεψε για ένα κομμάτι ψωμί".
  • Πιάνετε δουλειά ως σερβιτόρος στο εστιατόριο της γειτονιά σας. Έχετε δει πολλά μελό στη ζωή σας, γι’ αυτό δε σας πειράζει ο ρόλος του φτωχού μεροκαματιάρη που "έτρωγε από τα αποφάγια".
  • Αγοράζετε το Υγιεινά ναι, Άνοστα όχι και ξαναβρίσκετε την καλή σας διάθεση. Κάποια πράγματα στη ζωή αξίζει να τα παίρνεις ελαφρά.

Το βιβλίο αυτό περιέχει όλα τα πατροπαράδοτα φαγητά της ελληνικής κουζίνας, μαγειρεμένα με υγιεινό τρόπο και μόνο με λάδι ελιάς. Δεν υπάρχουν καθόλου τηγανητά, σάλτσες, βούτυρο, καμένο λάδι, τσιγαρισμένο κρεμμύδι, παχιά τυριά και αλλαντικά. Υπάρχει μόνο τυρί φέτα σε περιορισμένη ποσότητα ανά μερίδα. Συνεπώς, οι συνταγές αυτές πληρούν όλους τους όρους της υγιεινής μαγειρικής και διατροφής. Επιπλέον, είναι συνταγές για το καθημερινό τραπέζι και για όλη την οικογένεια, επειδή εξασφαλίζουν την απαραίτητη ποσότητα ελαιόλαδου που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός, τόσο των ενηλίκων, όσο και των παιδιών.

Συνταγές που μπορείτε να δείτε από το βιβλίο της Τσαρτσαρά Μαίρη:

Τσιπούρες φούρνου με κρεμμύδια, καρότα, πατάτες και πιπεριές
Σολομός με ψιλοκομμένα λαχανικά στο φούρνο
Πρασοσέλινο
Πουρές με διάφορα λαχανικά
 

Most Popular recipes

Suggestions

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Best Recipes for fasting period of Lent
Best fish restaurant in Athens
Sauces for all-purpose
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις