BACK
user

Ισλίμ Κεμπάμπ

Μαγικές φωλιές μελιτζάνας με κοκκινιστό αρνάκι

Rate
Rate: 
No votes yet

Ingredients:

1 κιλό αρνάκι  μπούτι ή χεράκι ξεκοκαλισμένο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 μελιτζάνες φλάσκες

6  ντομάτες 

1 νεροπότηρο λευκό κρασί

50 γρ βούτυρο

2 καρότα ψιλοκομμένα

1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο

2 κ.γ. κανέλα

2 κ.γ. μπαχάρι

αλάτι - πιπέρι

Ζωμό λαχανικών

 

Procedure:

Πλένουμε καλά και κόβουμε τα λαχανικά μας σε μικρά κομματάκια και τις 4 απο τις 6 ντομάτες. Ξεπλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε μικρά κομματάκια. το αλευρόνουμε και το ρίχνουμε στο βούτυρο που προηγουμένος εχει κάψει.

Τσιγαρίζουμε το κρέας καλά να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές και το βγάζουμε από την κατσαρόλα, εν συνεχεία ρίχνουμε το κρεμμύδι και το καρότο και τα σωτάρουμε μεχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί.  Αφήνουμε να πάρει μία βραση να φυγει το οινόπνευμα και ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες  τα μπαχαρικά και σκεπάζουμε με ζωμό λαχανικών. αφήνουμε να σιγοβράσει για 60 λεπτα περίπου μεχρι να μαλακώσει το κρέας αλλά να μήν διαλυθεί και να δεσει η σάλτσα.

Κόβουμε τις μελιτζάνες στην μεγάλη τους διάσταση σε φέτες ενός εκατοστού τις αλατίζουμε και τις ξεπικρίζουμε για μισή ώρα. Τις ξεπλένουμε στραγγίζουμε καλά και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις στραγκίζουμε σε ένα χαρτί κουζίνας.

Οταν τελειώσει το κρέας πέρνουμε δύο φέτες μελιτζάνας τις βάζουμε σταυρωτά και ριχνουμε μερικά κομματάκια κρέας τυλίγουμε σταυρωτά και τα βάζουμε όλα σενα ταψί ρίχνουμε μερικές κουταλιες απο το ζουμί της κατσαρόλας και το βάζουμε στόν φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου.

Σερβίρουμε με συνοδευτικό πουρέ πατάτας η ψητες πιπεριές και ντομάτες.

Country:
Category:
Course: 
Main ingredient: 
Εποχή: