BACK

The Bakers Η τριάδα του ψωμιού

Κώστα ποιο είναι το αγαπημένο σου ψωμί και με τι θα ήθελες να το συνοδεύσεις ιδανικά;


"Το αγαπημένο μου ψωμί είναι το χωριάτικο, μακράν. Το ψωμί στην πιο απλή μορφή του, ταπεινό και φτηνό. Για μένα μόνο ένας τρόπος υπάρχει να συνοδεύσεις το ψωμί: φέτα, ντομάτα και ελαιόλαδο."

Στα πέντε χρόνια που υπάρχουν οι The Bakers έχουν καταφέρει να εδραιώσουν την παραδοσιακή ποιότητα σε σύγχρονη μορφή.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Στα πέντε χρόνια που υπάρχουν οι The Bakers έχουν καταφέρει να εδραιώσουν την παραδοσιακή ποιότητα σε σύγχρονη μορφή. Το σημαντικό γι' αυτούς είναι να έχουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα στην πιο προσιτή τιμή. Προτιμούν τις εγχώριες από τα εισαγόμενες πρώτες ύλες, όπου αυτό είναι εφικτό, αν και σημειώνουν με παράπονο ότι η Ελλάδα δεν παράγει όλα τα υλικά που τους είναι απαραίτητα σε καλές τιμές. Η ποιότητα των συσκευασιών που χρησιμοποιούν αλλά και της επιγραφής τους είναι εξαιρετική και αντανακλά τη βαθιά τους πίστη στην καλαισθησία.
Εκπλαγήκαμε ευχάριστα όταν το προσωπικό μας πλησίασε με χαμόγελο για να μας εξυπηρετήσει, αφού δε γνώριζε το λόγο για τον οποίο βρισκόμασταν εκεί.
Οι Bakers έχουν κάτι μοναδικό που τους ξεχωρίζει: θέλουν να δώσουν την οικογενειακή και ζεστή αίσθηση που δίνει ένας φούρνος, με την εξευγενισμένη ποιότητα που χαρακτηρίζει ένα καλό ζαχαροπλαστείο.

Υπάρχουν περίπου 10 ποικιλίες ψωμιού που ξεκινούν από το κλασικό χωριάτικο και φτάνουν σε πιο πολύπλοκα είδη, όπως το γερμανικό ντίνκελ. Το χωριάτικο βγαίνει σε στρογγυλό καρβέλι, χωρίς πολλά αρώματα, μαλακό και αφράτο μέσα, με μια υπέροχη τραγανή κόρα απ'έξω.Το ντίνκελ είναι υγρό, ξινό και πολύ νόστιμο. Το ψωμί με καλαμποκάλευρο είναι κάπως γλυκό και έχει αρκετά σφιχτή ψίχα. Όλα τα είδη φτιάχνονται στο κατάστημα και το καθένα έχει τη δική του μονάδα παραγωγής που διασφαλίζει ότι θα υπάρχει φρέσκο ψωμί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Τα κριτσίνια και τα μπισκότα είναι όλα χειροποίητα, και έχουν επίσης πίτες που φτιάχνονται στο χέρι, ειδικά για το φούρνο των Bakers από ένα φίλο της οικογένειας.

Οι Bakers είναι μια μεγάλη οικογένεια, δύο αδέρφια και ένας ξάδερφος, των οποίων οι πατεράδες ήταν και οι δύο αρτοποιοί από το 1970. Η ιστορία είναι πολύ απλή: τα παιδιά σχεδόν μεγάλωσαν μέσα στον οικογενειακό φούρνο, έφυγαν για να σπουδάσουν ο καθένας αυτό που ήθελε και επέστρεψαν με φρέσκιες ιδέες και όνειρα να φτιάξουν κάτι καινούριο. Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει το δέντρο στο σήμα κατατεθέν τους, μας εξήγησαν ότι γι' αυτούς συμβολίζει το οικογενειακό δέντρο και ταυτόχρονα το βασικό χαρακτήρα του ψωμιού ως πηγή ζωής. Επομένως το δέντρο της ζωής.
Ξεκίνησαν ως αρτοποιοί αλλά στη συνέχεια αποφάσισαν ότι αν θέλουν να γίνουν ανταγωνιστικοί στο σύγχρονο κόσμο θα πρέπει να συνδυάσουν τη ζαχαροπλαστική με το ψωμί. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι σέβονται ένα τόσο βασικό και απλό πράγμα όπως είναι το ψωμί, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που σέβονται τα πιο πολύπλοκα και πολυτελή πράγματα όπως τα γλυκά

Διεύθυνση: Αραπάκη 90, Καλλιθέα
Γρ. Αυξεντίου 5-7, Ιλίσια, Ζωγράφου
Λεωφ. Δημοκρατίας 45, Μελίσσια
Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνίου 16,Νέα Πεντέλη
Τηλέφωνο: 210 9904020/21

Ώρες Λειτουργίας: Ανοιχτά καθημερινά για ψωμί 6.00 - 22.30
Ανοιχτά μόνο για γλυκά την ημέρα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και την Κυριακή του Πάσχα

Tips

Ξινό ψωμί μακράς ζύμωσης (18 ώρες)
Μια μεγάλη σακούλα με κριτσίνια
Σπιτικές πίτες
Τα καλύτερα σουδάκια που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα!

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις