BACK

Αμάντα Μιχαλοπούλου

Η Αμάντα Μιχαλοπούλου είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος. Τα τελευταία χρόνια ζει και γράφει στο Βερολίνο, αλλά επιστρέφει πάντα στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές της διακοπές και το φαγητό της μαμάς της

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Η Αμάντα Μιχαλοπούλου είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος. Τα τελευταία χρόνια ζει και γράφει στο Βερολίνο, αλλά επιστρέφει πάντα στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές της διακοπές και το φαγητό της μαμάς της.

Έχει εκδόσει πέντε μυθιστορήματα, δύο συλλογές διηγημάτων, την ηλεκτρονική της αλληλογραφία και αρκετά παιδικά βιβλία. Μυθιστορήματα και άλλα πεζά της κυκλοφορούν στα Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ρωσικά, Σερβικά, Σουηδικά, Τσεχικά.

Το πρώτο της μυθιστόρημα, το “Γιάντες”(εκδ. Καστανιώτη), περιστρεφόταν γύρω από τη γευσιγνωσία. Μια οικογένεια μαγείρων αφηγείται εκεί την ιστορία της μέσα από συνταγές –μεσογειακής κυρίως- κουζίνας.

Από το 1990 ώς το 2007 αρθρογραφούσε συστηματικά στην Καθημερινή. Κρατούσε επί χρόνια στήλη χρονογραφήματος στη Γυναίκα. Έχει συνεργαστεί επίσης με την κρατική ραδιοτηλεόραση σε εκπομπές πολιτιστικού περιεχομένου. Θεωρεί ωστόσο ότι ο πολιτισμός εκδηλώνεται συνεχώς και μερικές φορές εν αγνοία μας: στον τρόπο που τρώμε, που περπατάμε, που διαβάζουμε βιβλία, στον τρόπο που σκεφτόμαστε.

Αναζητήστε το blog της Αμάντας στο παρακάτω link: www.redroom.com/author/amanda-michalopoulou

Τα βιβλία της Αμάντας στα Ελληνικά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Τα βιβλία της στα Αγγλικά και τα Γερμανικά μπορείτε να τα παραγγείλετε από το www.amazon.com.

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις