BACK

6 βραβεία Great Taste Awards για τα Προϊόντα Μαριάννας

Με υπερηφάνεια και ιδιαίτερη χαρά η Οικογένεια Καζάκη, γνωστή για τα Προϊόντα Μαριάννας που παράγει στην Νέα Γωνιά της Χαλκιδικής, ανακοινώνει την κατάκτηση 6 βραβείων στον διαγωνισμό
Great Taste 2013 – τον μεγαλύτερο και αυστηρότερο διαγωνισμό τροφίμων παγκοσμίως, με περισσότερους από 400 κριτές και χιλιάδες ώρες «τυφλών» δοκιμών.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Ο διαγωνισμός Great Taste Awards  αφορά αποκλειστικά και μόνο τη γεύση των προϊόντων, χωρίς καμία αναφορά στη συσκευασία ή τη μάρκα τους. Για παράδειγμα, στους κριτές σερβίρεται ένα ντολμαδάκι ή ένα κομμάτι τυρί ή ένα κομμάτι πίτα, χωρίς το περιτύλιγμα ή το βάζο τους. Δοκιμάζουν, συζητούν και ξαναδοκιμάζουν πριν απονείμουν στο κάθε προϊόν 1, 2 ή 3 αστέρια. Κάθε προϊόν δοκιμάζεται από τουλάχιστον 12 κριτές.

Αν και του χρόνου κλείνει 20 χρόνια λειτουργίας, ο Αμπελουργικός Οίκος Καζάκη δεν είχε συμμετάσχει ποτέ σε κάποιον διεθνή διαγωνισμό γεύσης. Πήγε κατ’ευθείαν ‘στα βαθιά’, έχοντας ήδη τοποθετήσει τα Προϊόντα Μαριάννας στο νέο κατάστημα The Life Goddess στο Λονδίνο.
«Περιμέναμε να διαβάσουμε με προσοχή τα σχόλια των κριτών, ώστε να προσαρμόσουμε τα προϊόντα μας στις απαιτήσεις της Βρετανικής αγοράς. Φαντάζεστε την έκπληξή μας όταν μάθαμε πως και τα έξι προϊόντα που υποβάλλαμε βραβεύτηκαν!» είπε η Μαριάννα Καζάκη, η καρδιά της οικογενειακής επιχείρησης.

Τα προϊόντα που συμμετείχαν και βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό, είναι τα εξής:

Δυο αστέρια:

-          Βιολογικά Αμπελοβλάσταρα Μαριάννας: βιολογικά αμπελοβλάσταρα Σουλτανίνας από τα αμπέλια της οικογένειας Καζάκη, διατηρημένα σε βιολογικό ξύδι Σουλτανίνας παλαιωμένο για πέντε χρόνια σε δρύινα βαρέλια. Οι κριτές που απένειμαν τα δυο αστέρια, σχολίασαν: «Πρωτόγνωρη εμπειρία για πολλούς από τους κριτές, που δεν είχαν ξαναδοκιμάσει τουρσί αμπελοβλάσταρα. Τραγανά και πλήρη γεύσης, με το χαρακτηριστικό άρωμα της σουλτανίνας να αναδεικνύεται σαφέστατα. Το ξύδι είναι πολύ καλό, όχι πολύ όξινο, και ισορροπεί εξαιρετικά με τα βλαστάρια. Προϊόν με πολύ καλή σύλληψη και εκτέλεση.»

-          Ντολμαδάκια Μαριάννας: το πιο καινούριο προϊόν της οικογένειας Καζάκη, που πρωτοπαρουσιάστηκε στην έκθεση Slow Food 2012, με βιολογικά αμπελόφυλλα Μαριάννας, ρύζι, άνιθο, μαϊδανό, δυόσμο, κρεμμυδάκι και άλλα μυρωδικά, ενθουσίασε τους κριτές, που είπαν: «Φαίνονται φανταστικά, με φρέσκα ανοιχτοπράσινα αμπελόφυλλα και μια λαδερή, αλλά όχι υγρή, επικάλυψη. Αναδεικνύουν το δυόσμο και το λεμόνι, πολύ καλά βρασμένα και με γέμιση που κρατάει πολύ καλά. Πραγματικά εξαιρετικά ντολμαδάκια: σεμνά, χωρίς καθόλου υπερβολή – ένα έργο αγάπης»

Ένα αστέρι:

-          Βιολογικά Αμπελόφυλλα Μαριάννας: το παλαιότερο προϊόν της οικογένειας Καζάκη, με παρουσία στο ράφι των ελληνικών καταστημάτων ήδη από το 1994 και εξαγωγές σε όλη την Ευρώπη, τη Β. Αμερική και την Ιαπωνία. Παράγεται από τα βιολογικά αμπέλια Σουλτανίνας της οικογένειας, στη Νέα Γωνιά της Χαλκιδικής, και έχει ήδη διακριθεί πολλές φορές στην Ελλάδα από τα ειδικευμένα περιοδικά του χώρου (Gourmet, ΒήμαGourmet, Γαστρονόμος, Olive, κτλ.). Οι κριτές του φετινού διαγωνισμού σημείωσαν: «μας άρεσε η δομή του προϊόντος και η δυνατότητά του να χρησιμεύσει ως βάση για πολλές συνταγές. Βρήκαμε την υφή και τη γεύση τους, εξαιρετικά. Κρατούν πολύ καλά τη φόρμα τους και έχουν μια ελαφριά άλμη, επιτρέποντας την προσθήκη άλλων συστατικών »

-          Βιολογικό Πετιμέζι Μαριάννας: φτιάχνεται με μούστο από τα βιολογικά αμπέλια της οικογένειας Καζάκη, θυμίζοντας στους παλαιότερους την αυθεντική γεύση του πετιμεζιού. Αποτελεί πρώτη ύλη επιλογής για διακεκριμένους θιασώτες της Νέας Ελληνικής Κουζίνας σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Οι κριτές του φετινού Great Taste σημείωσαν: «Αυτό το προϊόν έχει ένα εντυπωσιακό, πυκνό χρώμα, με το χαρακτηριστικό άρωμα της Σουλτανίνας. Διαθέτει γεμάτο σώμα και οι κριτές το βρίσκουν ιδιαίτερα γλυκό και έντονο.»

-          Χειροποίητη Τυρόπιτα Μαριάννας: παράγεται και συσκευάζεται από τον συνεταιρισμό Γωνιάτισσες, με συνταγές και για λογαριασμό της Μαριάννας Καζάκη. Οι Πίτες Μαριάννας είναι 100% χειροποίητες, με αγνά, ντόπια υλικά. Στη βραβευμένη τυρόπιτα Μαριάννας 1 κιλού χρησιμοποιούμε 170 γραμμάρια Φέτα (ΠΟΠ), δίνοντας το πραγματικό νόημα στη λέξη «τυρόπιτα». Οι κριτές του διαγωνισμού δήλωσαν: «Σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που τη βλέπεις, με το χωριάτικο, τραγανό φύλλο της. Πολύ καλή, αυθεντική δουλειά στο φύλλο με εξαιρετικό αποτέλεσμα στο στόμα. Η Φέτα ψήθηκε πολύ καλά, ώστε να μια νόστιμη, μαστιχωτή υφή, χωρίς να καλύπτει το πιάτο. Όλοι οι κριτές τελείωσαν τη μερίδα τους και ζητούσαν κι άλλο!»

-          Βιολογική μαρμελάδα πορτοκάλι περγαμόντο:  Αν και οι μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού δεν αποτελούν προϊόντα αιχμής για τον Αμπελουργικό Οίκο Καζάκη, αποτελούν, ωστόσο, το μεράκι της οικογένειας και, για τον λόγο αυτόν, παράγονται σε πολύ περιορισμένες ποσότητες για τους καλούς φίλους μας. 

Μπορείτε να δείτε όλα τα προϊόντα της Μαριάννας στο site τους.  http://www.ntolmadakia.gr/

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις