BACK

Πράσινη σαλάτα της άνοιξης

Mία νόστιμη και πολύ γρήγορη σαλάτα για την άνοιξη και όχι μόνο! Το μυστικό της ωραίας σαλάτας, δηλαδή της τραγανής, είναι να μην έχει καθόλου νερά. Επίσης απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της σαλάτας αποτελεί το γεγονός ότι δεν πρέπει να μας περιμένει ποτέ! Εμείς είμαστε αυτοί που περιμένουμε τη σαλάτα πάντοτε!
Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 1.8 (5 votes)

Συστατικά:

1 φινόκιο
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, μαζί με τα μισά πράσινα κοτσάνια τους
1 σαλάτα πράσινη
1 ματσάκι ρόκα
10 μικρές ντοματούλες ολόκληρες
άνηθος, μαϊντανός
3 κ.σ. αγνό παρθένο ελαιόλαδο
λεμόνι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

1. Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας. Τη ρόκα και τη σαλάτα τις αφήνουμε μισή ώρα στο νερό για να είναι τραγανές.
Κατόπιν τοποθετούμε τα σαλατικά μας πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν καλά.

2. Κόβουμε τη σαλάτα και τη ρόκα με το χέρι.

3. Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί με το πράσινό τους σε αρκετά μεγάλα κομμάτια.

4. Το φινόκιο το κόβουμε σε λεπτές φετούλες, όπως κόβουμε το ξερό κρεμμύδι.

5. Καθαρίζουμε και τις ντομάτες από τα κοτσανάκια τους και τις κόβουμε στα δύο αν είναι μεγαλούτσικες, αλλιώς τις αφήνουμε ολόκληρες.

6. Ρίχνουμε το λάδι, λίγο λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.