BACK

Μπακαλιάρος αλά Viscaina

Ιδιαίτερη συνταγή με μπακαλιάρο που είναι από τις πιο ιδιαίτερες της Πορτογαλέζικης κουζίνας

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.7 (3 votes)

Συστατικά:

500 γρ. φιλέτο από παστό μπακαλιάρο χωρίς πέτσα ξαρμυρισμένο

4 φρέσκες πιπεριές Φλωρίνης
3 κ.σ ελαιόλαδο
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλωναράκια μαϊντανός
4 κ.σ ψιλοκομμένο μπέικον
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ζαμπόν
1 βραστό αβγό, μόνο ο κρόκος
1 ½ φλιτζάνι ζεστό νερό
1 φύλλο δάφνη
αλάτι & πιπέρι
1 μικρή αποξηραμένη καυτερή πιπεριά θρυμματισμένη

Οδηγίες:

1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό. 

2. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το μείγμα για 20 λεπτά. 
4. Σε ένα άλλο μικρό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον και το ζαμπόν.
5. Ξεσποριάζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε κομμάτια. 
6. Περνάμε το μείγμα του κρεμμυδιού από το μπλέντερ μαζί με τις πιπεριές και τον κρόκο του αβγού και πολτοποιούμε.
7. Προσθέτουμε το ζεστό νερό σιγά-σιγά.
8. Ξαναβάζουμε το μείγμα στο τηγάνι μαζί με τη δάφνη, το αλατοπίπερο, το μπέικον και το ζαμπόν.
9. Προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι. 
10. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 15-20 λεπτά. 
11. Ζεματάμε τον μπακαλιάρο σε μπόλικο νερό για 1 λεπτό.
12. Στραγγίζουμε και τον κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
13. Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα με τις πιπεριές και το κρεμμύδι στον πάτο ενός ρηχού πυρίμαχου σκεύους. 
14. Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο από πάνω και προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα. 
15. Ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο, στους 160 °C για μια 1 ώρα.
16. Προσθέτουμε  νερό, εάν χρειαστεί.
 
 
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: