BACK

Μοσχάρι με μπαρμπουνοφάσουλα (Mish Qingjji me Barbunja)

 

Όμορφο, πρωτότυπο πιάτο που συνδυάζει τη νοστιμιά του κρέατος με τη ζωντάνια και τη φρεσκάδα των φασολιών και της φρέσκιας ντομάτας! Νόστιμο φαγάκι για όλη την οικογένεια.   
 
Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.2 (11 votes)

Συστατικά:

 

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
5-6 ντομάτές κομμένες σε κομμάτια
1 κιλό φασόλια μπαρμπούνια
 

Οδηγίες:

 

Κόβουμε το κρέας σε κύβους 2,5 εκ. 
Πλένουμε καλά το κρέας με κρύο νερό, στραγγίζουμε και σκουπίζουμε καλά. 
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και σωτάρουμε για λίγα λεπτά το τριμμένο κρεμμύδι. 
2. Πρεσθέτουμε το κρέας να τσιγαριστεί καλά.
3. Βάζουμε νερό μέχρι να καλυφθούν τα κομμάτια. 
4. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μόνο τις δύο από τις τρεις κουταλιές της ντομάτας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να βράσει.
5. Κόβουμε τις άκρες των φασολιών και τα καθαρίζουμε καλά. Αν θέλουμε τα κόβουμε στη μέση. 
6. Μετά από 60 λεπτά που βράζει το κρέας Προσθέτουμε τα φασόλια
7. Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλυφθούν όλα. 
8. Όταν έχουν βράσει τα φασόλια, προσθέτουμε τις υπόλοιπες ντομάτες. Αφήνουμε να βράσουν για λίγα ακόμα λεπτά ώστε να δέσει λίγο η σάλτσα.
 

Tips

Ζητήστε από το χασάπη σας να σας δώσει κομμάτι από την ωμοπλάτη του μοσχαριού.Οι ντομάτες δεν πρέπει να προστίθενται όλες μαζί από την αρχή καθώς δεν θα αφήσουν τα φασόλια να βράσουν με το σωστό ρυθμό. Αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκιες ντομάτες, όταν προσθέτετε τα φασόλια, προσθέστε ολόκληρες ντομάτες αντί για κομμένες.
Προέλευση:
Πιάτο: 
Ειδικές κατηγορίες: