BACK

Λαχανικά στον φούρνο με μυρωδικά

Τα καλοκαιρινά ζαρζαβατικά σε όλο τους το μεγαλείο! Διαλέξτε λαχανικά από κάποιο γειτονικό μποστάνι, ή αλλιώς προτιμήστε την βιολογική λαϊκή αγορά της γειτονιάς σας. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 1.5 (4 votes)

Συστατικά:

2 φλάσκες μελιτζάνες
4 πράσινες πιπεριές
4 μεγάλα κολοκυθάκια
2 ξερά κρεμμύδια
4 μέτριες πατάτες
2 ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
ή 1 κουταλιά της σούπας ξερό κόλιανδρο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
4 κουταλιές της σούπας ξύδι
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες:

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε φέτες. Βράζουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια σε αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά και τα στραγγίζουμε.

Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας. Σοτάρουμε το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν και κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες.

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε όλα τα λαχανικά με την πάπρικα, τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και στρώνουμε με τη σειρά τα λαχανικά. τα περιχύνουμε με το ξύδι και με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180 C για 30 λεπτά περίπου.

Το πιάτο αυτό σερβίρεται ζεστό ή κρύο.

Tips

Ένα νόστιμο κατσικήσιο τυρί μπορεί να συνοδέψει το φαγάκι αυτό.
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: