BACK

Κλασική σάλτσα ντομάτας

Σάλτσα ντομάτας ή αλλιώς το α και το ω της μαγειρικής.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού και πάντα, για μακαρόνια, για κρέας, για να νοστιμίσει οτιδήποτε!

Προτιμήστε φρέσκες ντομάτες, κόκκινες και ζουμερές!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.8 (18 votes)

Συστατικά:

12 ντομάτες ή 4 κονσέρβες αποφλοιωμένης ντομάτας /440 γρ.
1/2 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλ. κόκκινο κρασί
2 κ.σ. ψιλοκομμένη ρίγανη, βασιλικό ή φύλλα μαντζουράνας
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

  • Βάζουμε τις ντομάτες σε κατσαρόλα με βραστό νερό και τις βράζουμε για ένα λεπτό.
  • Βγάζουμε από την κατσαρόλα περνάμε για λίγο από κρύο νερό και ξεφλουδίζουμε.  και ψιλοκόβουμε. Αν χρησιμοποιούμε ντομάτες κονσέρβας, δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα από αυτά.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια-δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά.
  • Βάζουμε τις ντομάτες, το κρασί, τα αρωματικά, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά αν χρησιμοποιούε ντομάτες κονσέρβας ή 35 λεπτά για τις φρέσκες.
  • Η σάλτσα μας μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3-4 μέρες.
  • Αν θέλουμε να την κρατήσουμε περισσότερο τη βάζουμε στην κατάψυξη αφού τη χωρίσουμε σε μικρές ποσότητες.
  • Η σάλτσα ντομάτας μπορεί να παραμείνει στην κατάψυξη 4-5 μήνες.

 

Για καλύτερα αποτελέσματα βάζουμε την σάλτσα μας σε αποστειρωμένα βάζα