BACK

Τσιζκέικ Cheesecake με Λάιμ

Ένα από τα πιο δροσερά γλυκά είναι το Cheesecake με μοσχολέμονα, ή αλλιώς Λάιμ. Απίθανο μετά από την όποια συνταγή με ψάρι. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

Για τη βάση

1 1/2 φλ.  μπισκότα Digestive 
1/3 φλ. λιωμένο βούτυρο
1/3 φλ. ζάχαρη

Για τη γέμιση:

2 πακέτα τυρί κρέμα μαλακό 
1/2 φλ. ζάχαρη  
1 κ.κ ξύσμα από λάιμ 
2 κ.σ. χυμό από λάιμ 
1/2 κ.κ υγρή βανίλια 
2 αυγά 
 

Οδηγίες:

1. Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της βάσης σε γερό μπλέντερ και τα στρώνουμε στον πάτο μιας φόρμας ανοιγόμενης.
3. Ψήνουμε για 5 λεπτά μέχρι το μπισκότο να γίνει τραγανό. Αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε την γέμιση. 
4.  Ανακατεύουμε καλά στο μίξερ τα 5 πρώτα υλικά και μετά προσθέτουμε και τα αυγά. Ομογενοποιούμε το μείγμα.
5. Ρίχνουμε την κρέμα μέσα στη φόρμα με τα μπισκότα και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά μέχρι να πήξει καλά το τσιζκέικ. 
6. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 3 ώρες.
7. Γαρνίρουμε με φέτες από λάιμ, ψιλοκομμένα αμύγδαλα, αλλά και με ό,τι άλλο μας αρέσει.