BACK

Τυροπιτάκια με αρωματικά χόρτα

Μια συνταγή που θα ευχαριστήσει σίγουρα τους καλεσμένους σας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

Ζύμη για φύλλο
1 φλυτζάνι του τσαγιού νερό,
λάδι (τόσο όσο να σκεπαστεί η επιφάνεια του νερού)
λίγες σταγόνες ξίδι
1 κοφτή κουταλιά του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι μαλακό
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
λίγο αλεύρι (για το άνοιγμα του φύλλου)

Για τη γέμιση
2 αυγά ολόκληρα
τυρί φέτα
κεφαλογραβιέρα Μανταμάδου
πιπέρι
1 πολύ μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ή δυο φρέσκα κρεμμυδάκια)
αρκετός μαϊντανός
μπόλικος άνηθος

Οδηγίες:

Τοποθετούμε το νερό σε μια λεκάνη με ευρύ στόμιο. Προσθέτουμε τόσο λάδι όσο να δημιουργηθεί μια ελαφριά στρώση στην επιφάνεια του νερού, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.

Η ζύμη πρέπει να γίνει αρκετά σφιχτή γι’ αυτό, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλεύρι μαλακό και συνεχίζουμε να την δουλεύουμε μέχρι να αποκτήσει την πηκτικότητα που θέλουμε.
Στη συνέχεια την σκεπάζουμε με ένα πιάτο και την αφήνουμε για μισή ώρα πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Ανοίγουμε τη ζύμη σε 5 μέτρια φύλλα ή 4 μεγάλα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τρίβουμε μέσα το τυρί, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.

Ανοίγουμε το φύλλο, το χωρίζουμε νοητά στη μέση και στη μια του μεριά τοποθετούμε σε αραιά διαστήματα ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση.

Βρέχουμε τη ζύμη στο σημείο γύρω από κάθε γέμιση και διπλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο φύλλο. Κόβουμε με ένα ποτήρι τη ζύμη σε μισοφέγγαρο γύρω από κάθε γέμιση και πιέζουμε με το χέρι μας για να κολλήσει το χείλος του.

Βάζουμε σε μια φριτέζα μπόλικο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια και από τις δυο μεριές. Η φωτιά δεν πρέπει να είναι πολύ δυνατή γιατί δεν ψήνεται καλά η γέμιση. Πριν τα σερβίρουμε τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.