BACK

Τούρτα της άνοιξης

Μία Τούρτα που είναι το τέλειο γλυκό για να προσφέρετε μετά το Πασχαλινό Τραπέζι. Δείτε κι άλλες συνταγές μας για το Πάσχα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

150 γρ. βούτυρο ανάλατο  
1 2/3 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική 
1 1/3 μπλε αλεύρι 
1 κ.κ μπέικιν 
5 αυγά χωρισμένα 
1/3 φλ. γάλα 
1/4 φλ. αμύγδαλα φιλέ 
1 φλ. κρέμα  γάλακτος με 35% λιπαρά
1 κ.κ εκχύλισμα βανίλιας

1 ταψάκι 20 Χ 30 καλά βουτυρωμένο ή σιλικόνης

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε το βούτυρο με  2/3 φλιτζανιού ζάχαρη στο μίξερ - με το φτερό-  για 5 λεπτά περίπου μέχρι να ασπρίσει καλά.
Προσθέτουμε το μπέικιν, και σιγά σιγά το αλεύρι και απαλά ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Βάζουμε μέσα και τους κρόκους και το γάλα κι ανακατεύουμε πάλι  μαλακά.
Μεταφέρουμε την ζύμη μέσα στο ταψί.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα μέτριας πυκνότητας. Στρώνουμε με σπάτουλα σιλικόνης πάνω στη ζύμη και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να χρυσίσει.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά το κόβουμε στη μέση. Εν τω μεταξύ, χχτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί και στο τέλος προσθέτουμε και το εκχύλισμα βανίλιας.
Στρώνουμε σε πιατέλα το κάτω μέρος της τούρτας, γεμίζουμε με κρέμα σαντιγί κι ακουμπάμε από πάνω το πάνω κομμάτι με τα αμύγδαλα.
Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε. 







 

Κατηγορία:
Πιάτο: 
Ειδικές κατηγορίες: