BACK

Θαλασσινά στην κατσαρόλα με πένες και ούζο

Καλοκαιρινή πανδαισία θαλασσινών.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (4 votes)

Συστατικά:

1 κουταλιά της σούπας σχινόπρασο ψιλοκομμένο (είδος πράσου, ευρύτερα γνωστό ως ""chives"")
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
200 γρ. γαρίδες
200 γρ. καραβίδες
200 γρ. μύδια
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός
αλάτι & πιπέρι
500 γρ. πένες τρικολόρε
1 σφηνάκι ούζο
2 ½ φλιτζάνια νερό

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι και σοτάρουμε το σχοινόπρασο. Μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε όλα τα θαλασσινά, καθαρισμένα και καλά πλυμένα. Τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μυρωδικά. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και τα μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά. Βράζουμε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε, τις ανακατεύουμε με λίγο λάδι και τις σερβίρουμε μαζί με τα θαλασσινά.

Ευχαριστούμε το εστιατόριο Σπηλιά για την παραχώρηση της συνταγής.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: