BACK

Ταρτάρ σολομού με μήλα

Ελαφρύ καλοκαιρινό και υγειινό με ενδιαφέροντα συνδιασμό υλικών της Μεσογείου.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

700 γρ φρέσκο φιλέτο σολομού
1 ματσάκι φρέσκο άνηθο
4 κόκκινα μήλα
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
1 κουταλιά της σούπας φρέσκια, τριμμένη πιπερόριζα
1 ασπράδι αυγού
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 ½ κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
κόκκοι κόκκινου πιπεριού

Οδηγίες:

Κόβουμε το σολομό και 1 μήλο σε ομοιόρμορφα κυβάκια. Ενώνουμε το μήλο με το σολομό, προσθέτουμε την τριμμένη πιπερόριζα, το ½ κουταλάκι μουστάρδα, το ασπράδι, 4 κουταλιές λάδι, τη μισή κάππαρη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, τέλος, το χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με κόκκους κόκκινου πιπεριού. Αναδεύουμε μαλακά την ταρτάρ και σερβίρουμε αμέσως. Ψαλιδίζουμε τον άνηθο. Προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι, τη φρυγανιά και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά.

Κόβουμε τα υπόλοιπα μήλα σε ροδέλες και τα περιχύνουμε αμέσως με χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν. Τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.

Μοιράζουμε το μίγμα σολομού σε 4 πιάτα, με μια ενδιάμεση στρώση άνηθου-φρυγανιάς.

Τελική φάση
Στολίζουμε με τις ροδέλες μήλων και περιχύνουμε με το ζωμό της μαρινάτας. Πασπαλίζουμε κάππαρη και κόκκινο πιπέρι.

Γιατί δεν πρέπει ν’ αφήσουμε το σολομό να μαριναριστεί πολύ ώρα; Γιατί, έτσι, θα "ψηνόταν" στο χυμό του λεμονιού, ενώ η ιδιομορφία της συνταγής αυτής (tartare) είναι το ωμό του ψαριού.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: