BACK

Τάρτα με φράουλες και καραμελωμένη κρέμα

Με καφέ ή σκέτη αυτή η τάρτα θα σας μείνει αξέχαστη!

 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

Για τη ζύμη
125 γρ. βούτυρο
90 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
250 γρ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
400 γρ. γάλα φρέσκο
100 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
3 κρόκοι αβγών
40 κορν φλάουερ
1 κλωναράκι βανίλια
100-150 γρ. φράουλες καθαρισμένες & ψιλοκομμένες
ζάχαρη για το κάψιμο

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο 170°C

για τη ζύμη

1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί.

2. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε αυτή τη ζύμη για 1 ώρα στο ψυγείο.

3. Ξαναμαλακώνουμε ζυμώνοντας ελαφρά τη ζύμη και την ανοίγουμε μέσα σε μια φόρμα τάρτας 20-22 εκ. διαμέτρου και ύψους 14 χιλ

4. Τοποθετούμε στο εσωτερικό μεμβράνη ή  αλουμινόχαρτο και γεμίζουμε με ρύζι ή φασόλια. Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και ξαναψήνουμε μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει.

για τη γέμιση

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα τοποθετούμε στη φωτιά μαζί με το κλωναράκι βανίλιας κομμένο κάθετα στη μέση.

2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ, το αβγό και τους κρόκους.

3. Πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε ξανά μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

4. Την αδειάζουμε σ' ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη.

5. Όταν η κρέμα κρυώσει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και τη μαλακώνουμε χτυπώντας μ' ένα σύρμα ή στο μίξερ.

6. Ρίχνουμε τις τεμαχισμένες φράουλες μέσα στην τάρτα, αδειάζουμε από πάνω την κρέμα και με τη βοήθεια μιας παλέτας καλύπτουμε όλη την επιφάνεια σχηματίζοντας ένα είδος λοφίσκου (μπομπέ).

7. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη και την καίμε με το φλόγιστρο, ή στο γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.

Tips

Μια καταπληκτική τάρτα που δε θα μπορούσε να περιοριστεί μόνο στην εποχή της άνοιξης. Χρησιμοποιείστε κατεψυγμένα φρούτα, αλλάξτε είδος ανάλογα με την εποχή, αλλά δοκιμάστε την οπωσδήποτε!