BACK

Τάρτα με αμύγδαλο και αχλάδια σε κρασί

Με υφές όλο ιδιαιτερότητα από τα αμύγδαλα και τα αχλάδια, αρώματα από το κρασί και το ρούμι, αυτό το γλυκό είναι πραγματικά μεθυστικό με τη γεύση του.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 δόση ζύμη σαμπλέ
1 δόση κρέμα αμυγδάλου
4-5 μέτρια αχλάδια
750 ml γλυκό λευκό κρασί
Ζάχαρη και κουκουνάρια για το πασπάλισμα

Ζύμη Σαμπλέ


100 γρ. άχνη
200 γρ. βούτυρο από το ψυγείο
1 αβγό
300 γρ. αλεύρι


Κρέμα Αμυγδάλου


125 γρ. βούτυρο φρέσκο
125 γρ.ζάχαρη άχνη
125 γρ. αμύγδαλο αποφλοιωμένο ή σκόνη
2 μεγάλα αβγά ή 3 μικρά
25 γρ. αλεύρι
25 γρ. ρούμι μαύρο

Οδηγίες:

Ζύμη Σαμπλέ


Τερμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά  και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.


 
Κρέμα Αμυγδάλου


Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέxρι να γίνουν σκόνn.
Χτuπάμε στο μίζερ το βούτυρο, τnν άxνn και το αμύγδαλο  μέχρι να φουσκώσουν και να γίνει μια λευκή κρέμα.
Pίxνουμε σταδιακά τα αβγά και το ρούμι.
Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια κουτάλα από κάτω προς τα πάνω.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες.

 
Τάρτα Αμύγδαλο και αχλάδια σε κρασί


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C

Ανοίγουμε τn ζύμn σε φύλλο πάχους 2-4 χιλ και τη στρώνουμε σε φόρμα 20x28 εκ.
Απλώνουμε στο εσωτερικό τnς ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνn τη γεμίζουμε με ρύζι.
Ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μαζί με το κρασί έως ότου μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε από το κρασί το οποίο και κρατάμε και αφήνουμε τα αχλάδια να κpυώσoυν.
Γεμίζουμε την προψημένη τάρτα με την κρέμα αμυγδάλου.
Κόβουμε τα αχλάδια σε λεπτές φέτες και τα απλώνουμε πάνω από τnν κρέμα.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 170°C για 40-50 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με τn ζόxοpn και τα κουκουνάρια. Σερβίρουμε με το κρασί μέσα στο οποίο έχουμε βράσει τα αχλάδια.

 

Η ζύμη σαμπλέ χρησιμοποιείται για γλυκές τάρτες και επιδόρπια και μπορείτε να τη διατηρήσετε ωμή στο ψυγείο μέχρι 15 μέρες. 

Συνταγή από το βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου
Γλυκά με Φρούτα

Εκδόσεις Σιδέρης
 

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Ειδικές κατηγορίες: