BACK

Σπληνάντερο

Το σπληνάντερο είναι μια συνταγή που δεν αρέσει σε όλους, αλλά σε όποιους αρέσει μπορούν να φτάσουν στου ... την μάνα για να την φάνε.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.8 (4 votes)

Συστατικά:

4- 5 σπληνες αρνισιες
3-4 καρδιες αρνισιες
500γρ.γλυκαδια αρνισια
2 μπολιες αρνισιες 
5 σκελιδες σκορδο πολτοποιημένο
2 κρεμμυδια τριμμενα
ξυσμα απο μισο πορτοκαλι
αλατι &πιπερι
1 πρεζα κανελα
1 πρεζα μπαχαρι
1πρεζα μοσχοκαρυδο
1 κ.γ. σουμάκ
50γρ.κεφαλοτυρι σε μεγεθος ζαριου
25 γρ.κουκουναρι
1 παχυ εντερο απο αρνί

Οδηγίες:

Κόβουμε με ψαλίδι  τις σπληνες,τις καρδιες σε μακροστενες, λεπτες λωριδες και τα γλυκαδια σε μικροτερα κομματια.
Τα βάζουμε σε λεκανη και ανακατεύουμε  με ολα τα μπαχαρικα.
Πλένουμε το παχύ  εντερο πολυ καλα με αφθονο χλιαρο νερο και το αφήνουμε μια ωρα μεσα σε νερο με δυο κουταλιες ξιδι.
Βάζουμε τις μπολιες σε χλιαρο νερο να μαλακωσουν και απλώνουμε  στην σειρα.
Απλώνουμε κατα μηκος πανω στις μπολιες, τα καρυκευμενα εντοσθια και τυλίγουμε τις μπολιες σε σφιχτο ρολο, περνώντας  το μεσα στο παχυ εντερο και δενοντας  τις δυο ακρες του σφιχτα με σπαγκο.
Περνάμε το σπληναντερο ζικ ζακ σε σουβλα και δένουμε σε κοντινα διαστηματα με σπαγκο πανω στην σουβλα,για να μην σπάσει  κατα το ψήσιμο. Αν δεν εχουμε  καρβουνα μπορούμε  να το βάλουμε  σε ενα ταψι διπλώνοντας  το κουλουρα και με λιγο νερο να το ψήσουμε  στον ηλεκτρικο φουρνο.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: