BACK

Σπαγγετίνι στο πυρέξ με κοτόπουλο

Η ελληνική εκδοχή του σουφλέ που αγαπούν όλα τα παιδιά

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

125 γρ. σπαγγετίνι
2 φλ. μπιζέλια
1 ½ φλ. κρύο βρασμένο κοτόπουλο σε κύβους (2 εκ. περίπου)
250 γρ. μανιτάρια (κονσέρβα) κομμένα στη μέση
2 κ.σ βούτυρο
1/3 φλ. γάλα
φλ. σέρυ (και παρακαλώ, όχι ""τσέρυ"" σαν τους τηλεπαρουσιαστές! Το sherry ή Xeres είναι ισπανικής προέλευσης ποτό, παλιό κρασί ξηρό εμπλουτισμένο με μπράντι και ""γερασμένο"" σε βαρέλια , για δέκα χρόνια τουλάχιστον. Το cherry είναι λικέρ γλυκό από κεράσι).
375 γρ. νερό
1 ½ κύβο κότας (το νερό και ο κύβος να πάρουν μια βράση)
3 φέτες ψωμί φόρμας
3 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε μέγεθος γραμματοσήμου, ελαφρά σοταρισμένες σε λάδι
½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βράστε το σπαγγετίνι al dente. Στραγγίστε το και αδειάστε σε ένα βαθύ πυρέξ (που να χωράει 2 λίτρα νερό). Προσθέστε στο πυρέξ τα μανιτάρια και το κοτόπουλο.

Βάζετε στο πολυμίξερ το γάλα, το σέρυ, το ζουμί κότας και τις 3 φέτες ψωμί άσπρο φόρμας, χωρίς την κόρα. Αναμείξτε με μεγάλη ταχύτητα, έως ότου το μείγμα γίνει ομοιογενές. Αδειάστε το σε μια κατσαρόλα και, σε χαμηλή φωτιά, βράστε το μείγμα, ανακατεύοντας να πήξει.

Αδειάστε το στο πυρέξ με το σπαγγετίνι, προσθέστε τις πιπεριές και το μπιζέλι και ανακατέψτε ελαφρά. Κόψτε το κρύο βούτυρο σε μικρούς κύβους και πασπαλίστε με την παρμεζάνα να πάει παντού, ρίξτε επάνω το βούτυρο και ψήστε για 30-35 λεπτά.

Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: