BACK

Σούπα με ουρά βοδινού και λαχανικά

Νόστιμη και καθησυχαστική κρεατόσουπα με λαχανικά και ενδιαφέρουσα συνοδεία από ντιπ γιαουρτιού με αρωματικά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (3 votes)

Συστατικά:

  • 1 κιλό ουρά βοδινού
  • 1 ½ lt νερό
  • 4 κρεμμύδια ξερά
  • 4 καρότα
  • 2 κλωνάρια σέλερυ
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 2 πράσα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

  • ½ φλ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ.  ελαιόλαδο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το κρέας και το νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά 90 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Αφαιρούμε το  κρέας και πολτοποιούμε τα λαχανικά.

Ξεψαχνίζουμε τα κομμάτια της ουράς και προσθέτουμε το κρέας στην σούπα.

Σερβίρουμε την σούπα και γαρνίρουμε τα πιάτα με το μείγμα γιαουρτιού

Μείγμα γιαουρτιού.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και το φρεσκοτριμένο πιπέρι. Μπορούμε ακόμη να προσθέσουμε και ψιλοκομμένα τρυφερά φυλαράκια από σέλερυ.