BACK

Ροδακινόπιτα

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

Για τη ζύμη


200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/8 λίτρο νερό περίπου
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα
1 αυγό
λίγn ζάχαρη
λίγο αλάτι

Για τη γέμιση


1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλιας
½ λίτρο γάλα
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κονσέρβα ροδάκινα
ή 5 φρέσκα βρασμένα και ξεφλουδισμένα ροδάκινα
1 φακελάκι ζελατίνη
"

Οδηγίες:

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνετε πολύ καλά, μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη λεία και ελαστική. Την αφήνετε μια ώρα στο ψυγείο.

 

Ετοιμάζετε την κρέμα βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της. Κόβετε τα ροδάκινα σε φέτες. Με τον πλάστη ανοίγετε ένα φύλλο και το τοποθετείτε σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί (διαμ. 28 εκ.). Απλώνετε μέσα την κρέμα και βάζετε ομοιόμορφα τα κομμένα ροδάκινα.

 

Διπλώνετε το φύλλο προς το κέντρο του ταψιού και το αλείφετε με λάδι. Ψήνετε την πίτα στους 180°-200° C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.

 

Ετοιμάζετε τη ζελατίνη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της και την απλώνετε πάνω στην ροδακινόπιτα. Την αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε με παγωμένη σαντιγί.

 

Από το βιβλίο "Γεύσεις της Ελλάδας"- Andrea Mathie

 

Φωτογράφος: Γιάννης Χίος

 

Εκδόσεις Φυτράκη

Προέλευση:
Κατηγορία:
Ειδικές κατηγορίες: