BACK

Ρύζι με λεμόνι και παρμεζάνα

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

4 λίτρα νερό
2 φλιτζάνια ρύζι που να χυλώνει
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι μαϊντανός
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια
του φλιτζανιού βασιλικός
1 κουταλιά της σούπας φρέσκος χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 1/3 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
φύλλα βασιλικού για γαρνιτούρα

Οδηγίες:

Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε το ρύζι και το κρεμμύδι. Βράζουμε το ρύζι για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζουμε κρατώντας ½ φλιτζάνι από το νερό του.
Ανακατεύουμε το μαϊντανό, το βούτυρο, το βασιλικό, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το ζεστό ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε και το ένα φλιτζάνι τυρί. Ανακατεύουμε. Αλατίζουμε & πιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και το βασιλικό και σερβίρουμε.

Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: