BACK

Κοτόπουλο με δαμάσκηνα

Μια παραδοσιακή συνταγή που έγινε και γνωστή ταινία από το Ιράν. Το κοτόπουλο με δαμάσκηνα λέει μια ιστορία από μόνο του και δίνει μια ρομαντική διάσταση στη μαγειρική σας. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.8 (5 votes)

Συστατικά:

4 στήθη κοτόπουλο
ξηρά δαμάσκηνα
κομμένα στη μέση και μουλιασμένα σε νερό ή κονιάκ
μπέϊκον καπνιστό σε λωρίδες

Για τη σάλτσα
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
2 φλ. ζωμό κοτόπουλο
χυμός 1/2 πορτοκάλι
κρασί μαδέρας (ή ένα παλιωμένο λευκό)
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
κουκουναρόσποροι
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

1. Ανοίγουμε τα στήθη του κοτόπουλου σε φιλέτα και τα τοποθετούμε στο αλουμινόχαρτο. Απλώνουμε πάνω στο κρέας το μπέικον .

2. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και βάζουμε τα δαμάσκηνα και αρκετούς κουκουναρόσπορους.

3. Τυλίγουμε τα φιλέτα σε ρολό και στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 °C για 45-60 λεπτά. 

4. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα τσιγαρίζοντας στο βούτυρο το αλεύρι μέχρι να ξανθύνει.

5. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα. 

6. Όταν ψηθεί, κόβουμε σε φέτες το ρολό και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

 

Tips

Επιλέξτε το για ένα δείπνο για δύο και σερβίρετε με ρύζι basmati.
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: