BACK

Κοτόπουλο α λα Σάμπρα

Νόστιμο κοτόπουλο με αρώματα από πορτοκάλι και κρασί το οποίο πριν βράσουμε στη μαρινάδα του το τηγανίζουμε για λίγο, σημαντικό στάδιο στο να θωρακιστούν όλες οι γεύσεις και οι μυρωδιές στο κρέας του! Με τη νοστιμιά της ελιάς ο συνδυασμός είναι ιδανικός!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κιλό κοτόπουλο (8 κομμάτια)
1/2 φλ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
φλούδα από 1/2 πορτοκάλι κομμένη σε λωρίδες
3/4 κ.γλ.  αλάτι
3/4 κ.γλ. πιπέρι
3/4 κ.γλ. πάπρικα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
8 πράσινες ελιές, χωρίς το κουκούτσι τους που έχουμε ζεματίσει για να ξαλμυρίσουν
δυόσμος ή άνηθος για γαρνιτούρα

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, το χυμό από πορτοκάλι, την πορτοκαλόφλουδα, το κρασί, το αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 2 ώρες να μαριναριστεί στο ψυγείο. ​Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, το στραγγίζουμε και το φυλάμε ξεχωριστά από το ζουμί.

Σε μια ρηχή κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.

Ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές και μετά το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.

Στο ίδιο σκεύος, τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να αλλάζει χρώμα.

Προσθέτουμε και τη μαρινάδα και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σιγοβράζουμε με το καπάκι μισόκλειστο για 35 λεπτά, ή μέχρι αρχίσουν να διακρίνονται καθαρά οι χυμοί που βγάζει το κοτόπουλο όταν το τρυπάμε με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε μια ζεσταμένη πιατέλα σερβιρίσματος διατηρώντας τη θερμοκρασία του.

Βάζουμε τις ελιές στο τηγάνι και τις μαγειρεύουμε γρήγορα-γρήγορα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα και αρχίσει να λάμπει.

Περιχύνουμε το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με το δυόσμο.

Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: