BACK

Κοτόπουλο γεμιστό με πάστα ελιάς και σουφλέ φινόκιο

Μια ολοκληρωμένη πρόταση για το τραπέζι σας. Η ένταση που δίνει στο κοτόπουλο η πάστα ελιάς ταιριάζει πολύ με το απαλό σουφλέ φινόκιο. Δοκιμάστε τα σε συνδυασμό και δε θα χάσετε!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (2 votes)

Συστατικά:

4 φιλέτα κοτόπουλου
100 γρ. πατέ ελιάς σκέτο
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο βασιλικό ξερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 ml λευκό κρασί

Για το σουφλέ φινόκιο
2 ρίζες φινόκιο, πλυμένο κ κομμένο

30 γρ. βούτυρο
100 ml κρέμα γάλακτος
2 αβγά
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή γραβιέρα Κρήτης
50 γρ. αλεύρι
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πατέ ελιάς, το σκόρδο λιωμένο, τον βασιλικό και το ελαιόλαδο.

2. Ανοίγουμε κατά μήκος τα φιλέτα του κοτόπουλου με το μαχαίρι και απλώνουμε τον πουρέ τη ελιάς.

3. Τυλίγουμε σε ρολό και τα πιάνουμε με μία οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξουν και αλατοπιπερώνουμε. Μπορούμε επίσης να τα τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο, να διπλώσουμε τις άκρες του σαν καραμέλα.

4. Βάζουμε τα ρολά σε ένα ταψί, συμπληρώνουμε με το κρασί και λίγο νερό και ψήνουμε για 45-60 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C


Για το σουφλέ φινόκιο

1. Σε ένα τηγάνι ζετσαίνουμε λίγο βούτυρο και σωτάρουμε το φινόκιο.

2. Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει για 10 λεπτά.

3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη κρέμα με τα αβγά, το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι.

4. Προσθέτουμε το φινόκιο.

5. Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα η ένα μικρό ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο κομμένο σε φέτες με το σουφλέ.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: