BACK

Ποντιακή τάρτα με γιαούρτι και μαύρο σουσάμι

Μία τάρτα που θα σας ενθουσιάσει με την νοστιμιά της αλλά και την αισθητική της. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. αλεύρι από καλαμπόκι
100 ml γάλα
100 ml ηλιέλαιο
1 κ.γλ. μπέϊκιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. αλάτι
500 γρ. κιμά μισό χοιρινό και μισό μοσχαρίσιο
500 γρ. φρέσκο σπανάκι
1 κρεμμύδι ξερό
1/2 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
400 γρ. γιαούρτι
3 αβγά
2 κ.σ. μαυροκούκι

Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε την βάση της τάρτας ανακατεύοντας τα δυο είδη αλευριού με το γάλα, το ηλιέλαιο, το μπέϊκιν και το αλάτι. Στρώνουμε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο και βουτυρωμένο ταψί.
Για την γέμιση ξεκινάμε σωτάροντας το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον κιμά, το σπανάκι επίσης κομμένο λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για αν εξατμιστούν τα υγρά. Κατεβάζουμε και ανακατεύουμε με αρκετό ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο και μαϊντανό και απλώνουμε το μείγμα στο ταψί.

Για την κρούστα χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε και την απλώνουμε πάνω την γέμιση. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το μαυροκούκι και ψήνουμε σε 180 C για 40 λεπτά.

Tips

Μπορείτε να βάλετε και μόνο ένα είδος κιμά αν το επιθυμείτε.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό: