BACK

Πίτσα με κιμά

Μία πίτσα διαφορετική από τις άλλες που είναι πολύ αγαπημένη στην γειτονική Τουρκία με το όνομα lahmajoun.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (8 votes)

Συστατικά:

1 /2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου
Λίγο κόκκινο πιπέρι γλυκό
1/2 κουταλάκι ρίγανη
2 κουταλιές λάδι
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε ροδέλες
1 κουτί ντοματάκιο ψιλοκομμένα
4 φέτες μπέικον
1 /4 του κιλού κασέρι ή μοτσαρέλα
3 κουταλlές παρμεζάνα τριμμένη
Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
 

Οδηγίες:

Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο πολτοποιημένο, το κόκκινο πιπέρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Ζυμώνετε καλά τα υλικά, όπως κάνετε όταν ετοιμάζετε μπιφτέκια.Αλείφετε μια φόρμα για πίτσα διαμέτρου 24 εκ. με λάδι και στρώνετε προσεκτικά το μείγμα του κιμά, ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος.

Ψήνετε τη βάση της πίτσας σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδοψηθεί. Κόβετε τη φρέσκια ντομάτα και την πράσινη πιπεριά σε ροδέλες.           .

Βγάζετε τη βάση της πίτσας από το φούρνο, την αφήνετε για λίγο να κρυώσει και την καλύπτετε με τα ψιλοκομμένα ντοματάκια. Ψιλοκόβετε το μπέικον και το σοτάρετε ελαφρά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι

Απλώνετε επάνω στα ντοματάκια τη μισή ποσότητα των τυριών, το μπέικον, την πιπεριά και τις ροδέλες της ντομάτας και ψήνετε την πίτσα στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

Τη βγάζετε από το φούρνο και πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και βασιλικό ψιλοκομμένο. Στρώνετε τα υπόλοιπα τυριά και την ξαναβάζετε για λίγα λεπτά στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει Σερβίρετε την πίτσα ζεστή, κομμένησε τριγωνικά κομμάτια και τη συνοδεύετε με φρέσκια σαλάτα εποχής.

 

 

Από το βιβλιό   ''Μαγειρέψτε & μαγέψτε'' της Σοφίας Σκούρα.

Από τις εκδόσεις Φυτράκη.

 

 

 

Προέλευση:
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό: