BACK

Πίτα με κοτόπουλο και βερίκοκα

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

75 γρ (1/2 φλιτζάνι) πλιγούρι
75 γρ (6 κουταλιές) βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
450 γρ κιμά από κοτόπουλο
50 γρ (1/4 φλιτζανιού) ξερά βερίκοκα, ψιλοκομμένα
25 γρ (1/4 φλιτζανιού) ξεφλουδισμένα αμύγδαλα, τριμμένα
5 ml (1 κουταλάκι) κανέλα τριμμένη
2,5 ml (1/2 κουταλάκι) ολσπάις τριμμένο
50 ml (1/4 φλιτζανιού) στραγγιστό γιαούρτι
15 ml (1 κουταλιά) φρέσκο σκορδόπρασο, ψιλοκομμένο
30 ml (2 κουταλιές) ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
6 μεγάλα φύλλα κρούστας
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
σκορδόπρασο για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

 

  Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200º C. Βάζετε σε ένα μπολ το πλιγούρι μαζί με ½ φλιτζάνι βραστό νερό. Το αφήνετε 5 με 10 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει το νερό. Σωτάρετε με λίγο βούτυρο το κρεμμύδι και τον κιμά από κοτόπουλο, μέχρι να χρυσίσουν.
  Προσθέτετε τα βερίκοκα, τα αμύγδαλα και το πλιγούρι και τα αφήνετε στη φωτιά για 2 λεπτά ακόμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε την κανέλα, το ολσπάις, το γιαούρτι, το σκορδόπρασο και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε.


Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο. Κόβετε τα φύλλα κρούστας σε δίσκους με διάμετρο 25 εκ. σκεπάζετε τα φύλλα με μια καθαρή, υγρή πετσέτα κουζίνας, για να μη στεγνώσουν.

 

 

  Στρώνετε 3 φύλλα σε μια φόρμα για τούρτες 23 εκ. με κινητή βάση, αλείφοντας το καθένα με βούτυρο. Βάζετε με το κουτάλι το μείγμα από κοτόπουλο, σκεπάζετε με 3 ακόμα φύλλα, το καθένα αλειμμένο, όπως πριν, με λιωμένο βούτυρο.
  Ζαρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και τα τοποθετείτε πάνω στην πίτα. Αλείφετε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και ψήνετε για 30 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει το φύλλο και να γίνει τραγανό. Σερβίρετε την πίτα ζεστή ή κρύα, κομμένη σε κομματάκια και γαρνιρισμένη με σκορδόπρασο.

 

Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: