BACK

Κυπριακά κολοκυθοπιτάκια με σταφίδες και κόλιανδρο

Μια πίτα διαφορετική και αρωματική από την Κύπρο. Η κολοκύθα με τον κόλιανδρο κάνουν ένα φανταστικό συνδυασμό που θα μείνει αξέχαστος στους καλεσμένους σας.

Μπορείτε να συνοδεύσετε τα πιτάκια σας με μία σαλάτα από φύλλα του κόλιανδρου, την οποία  ραντίζουμε με λεμόνι και λάδι αρωματισμένο με κόλιανδρο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.5 (2 votes)

Συστατικά:

1 πακέτο έτοιμη σφολιάτα για πιτάκια
150 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
1/2 φλ. πλιγούρι
2 ψιλοκομμένα ασκαλώνια
1/3 φλ. σταφίδες μουλιασμένες σε νερό και μπράντυ
2/3 φλ. ζωμός λαχανικών
3 κ.σ. δυόσμος
1 φλ. φύλλα κολίανδρου
ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι

Για τη Σάλτσα
1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
1/2  σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. νερό
μέλι
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C

1. Τσιγαρίζουμε τα ασκαλώνια με λίγο ελαιόλαδο

2. Βάζουμε την κολοκύθα, το πλιγούρι και τα αφήνουμε για ένα ακόμη λεπτό.

3. Ρίχνουμε το ζωμό, τις σταφίδες και τα μαγειρεύουμε μέχρι η γέμιση να πιει σχεδόν όλα της τα υγρά.

4.Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τη ζάχαρη και το δυόσμο και ανακατεύουμε

5. Γεμίζουμε κάθε φυλλαράκι ζύμης με μία κουταλιά γέμισης.

6. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 45-60 λεπτά.

Για τη σάλτσα
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ για 2 λεπτά κι έπειτα τη σουρώνουμε.